31 מתוקים הורסים בחצי שעה (או פחות)
חייבים מתוק וחייבים אותו עכשיו? אין לתאר כמה שאנחנו מזדהים (כדרך חיים). אז בשבילכם ובשבילנו אספנו 31 מתכונים שישרתו אותנו נאמנה במצבים האלה, שבהם אין שום דרך לחכות יותר מ-30 דקות שהקינוח יהיה מוכן

לא רק שהן מהממות ועם קצ תמלח קצת כמו שאנחנו אוהבים, הן גם ללא גלוטן. טעימות בקטע אחר ואל תשכחו לשחזר בפסח.
הן פרווה וטבעוניות, ועושות יחסי ציבור מעולים לקינוחים טבעוניים. באמת שלא תרגישו בחסרונן של החמאה או הביצים, ובשביל הבונוס הן גם יפהפיות.

מה שכל כך נחמד כאן זה שגם עם ההקפאה הן מוכנות בחצי שעה. גרסה ביתית לאחד הקינוחים הטעימים שיש - עד חצות. ערבבנו שוקולד חלב ושוקולד לבן אבל יכולים גם ללכת על שילוב אחד של שוקולדים אם יותר זורם לכם.
עוגיות יכולות להגיע בכל מיני צורות, גדלים, צבעים ותוספות. העיקר שיהיו טעימות. אלה לא מגיעות בצורה המסורתית, אבל תסמכו על קרן אגם שהן פשוטות וטעימות.

המתכון הזה מתאים לכמות מכובדת של כ-15 קרפים, קחו בחשבון שהראשון ואולי גם השני יתפקששו עד שתקלטו עד הקטע - אבל בגדול אפשר להשתמש בחצי מהכמות אם אתם זקוקים לפחות. בגזרת הממרחים - תתפרעו.

כמה שהן קלות להכנה: פותחים בצק עלים, מפזרים עליו סוכר, מורחים שוקולד וגלגלים משני הצדדים עד שהבצק נראה כמו ספר תורה. חותכים, אופים ושלום על ישראל.

ובאותם עולמות - גם פה נשתמש בבצק מוכן - בכל זאת מדובר במתכונים טעימים לעצלנים. משתמשים בבצק מלאווח שעליו מורחים נוטלה ומפזרים שיערות חלווה, קצת עבודה חיתוך וליפוף, אפייה קצרה וקיבלתם קינוח מהמם בכלום עבודה.

חצי שעה? לבראוניז? ועוד כאלה מהממים, עם קוביות שלמות של שוקולד עליהם? כן, חברים, חצי שעה.

הקינוח הזה אכן זריז, אבל קחו בחשבון שהוא כולל קצת בלגן: פירורי חלה, מריחות נוטלה וכו'. ועדיין, לא האמנו שנמצא בטיקטוק כזה מתכון מגניב שאשכרה גם טעים.

אין כמו עוגייה במרקם רך שמזכיר מאפין או עוגה. בתוך העגלגלות האלה יש בננה, קוואקר וקצת שוקולד צ'יפס ואנחנו הכי אוהבים לאכול איתן עם כוס חלב שקדים צמודה. תענוג מהיר.

פריכות, מצופות בקינמון וסוכר, ומבלי ששמים לב מחסלים את כל הקופסה. קלי קלות של מתכון.

קינוחי שוקולד מהירים תמיד באים לנו טוב, והקינוח הזה הוא אחד מהם - חצי שעה להכנה ולאפייה, ויש גם תוספת קטנה לאקסטרה פינוק אם רוצים.

מערבבים חמאה ממומסת, טחינה ואת שאר החומרים ואופים אפייה סופר קצרה. עד כדי כך זה פשוט לספק את הקריז המתוק.

בעוגיות האלה אין קמח, וזה הדבר הראשון שמגניב בהן. השני הוא שילובי הצבעים, שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בשיעור אומנות שאיכשהו, בסוף, גם יוצאות ממנו עוגיות ממש טעימות.

חולים על עוגות שוקולד, מתים על עוגות שוקולד חמות, מטורפים על עוגות שוקולד עם מפל קטן של לוטוס בפנים.

מחית פיסטוק, ציפוי פיסטוק קראנצ'י, נוכחות גם של קמח שקדים וחמאה - עוגיות חלומיות של קרן אגם שמוכנות תוך חצי שעה ואם לא תשימו לב הן גם יתחסלו בצ'יק.

הייתם חושבים שעוגיות עם כל כך הרבה אלמנטים בריאים - גם טחינה, גם שקדים וגם קמח מלא - יתקשו לענות על הקרייב למתוק, נכון? אז הייתם טועים.

איזה פינוק המאפינס האלה, יא אללה. הם מצופים בסוכר ומתובלים בקינמון, מה שכבר הופך אותם למושלמים, אבל בנוסף לכל זה הם טומנים בפנים הפתעת לוטוס רכה ומשובבת נפש.

עוגיות החמאה האלה הן לא בדיוק מה שמדמיינים כשחושבים על עוגיות חמאה. הן לבנות וצחורות, ואין בהן ביצים בכלל. מה שכן יש זה ציפוי מתוק ונעים של אבקת סוכר.

חלה מטוגנת לא נתפסת אצלנו כמאכל אצילי במיוחד. כלומר לא נתפסה, עד שהתחלנו להכין אותה ככה. שיק, שיק ועוד הפעם שיק.

העוגיות האלה כשרות לפסח, כך שאפשר להאשים אותנו בכך שאנחנו קצת מקדימים את זמננו, אבל מה לעשות שהן טעימות לנו גם בכל ימי השנה האחרים.

את הרוגלך החמודים האלה אפשר להכין בשני מרכיבים (בצק עלים, נוטלה, מי צריך יותר?), אבל אנחנו השקענו והלכנו על 5. זה עדיין לקח לנו דקה וחצי.

לפני שאתם מזדעקים על הנטייה שלנו לברוח ישר לשוקולד, שומן רווי או גם וגם - הנה הצעה אחת מתונה יותר, ועדיין מאוד מאוד טעימה. מאפינס תפוחים עם קמח כוסמין מלא ושמן זית, שהם על הדרך גם טבעוניים.

והנה מתכון למאפינס שהם קצת (הרבה) פחות בריאים, אבל הם יפים וטעימים ברמות אחרות, ויש בהם שמנת מתוקה במקום שמן או חמאה, מה שגורם לנו לחבב אותם אפילו יותר.

המתכון הזה מתבסס על - נחשו! - ממרח נוטלה, ועושה איתו קסמים בעזרתם האדיבה של קמח תופח וביצים בלבד.

מוס שוקולד בלי ביצים ובלי שמנת, איכותי וטעים ובריא, והכל בהכנה סופר פשוטה. אהבנו.

אנחנו יודעים שהבידוד הזה רק עושה לכם חשק לאכול כל הזמן, אבל בואו, יש גם משקאות שיכולים לעשות את אותה העבודה. למשל שוקולטה עם מרשמלו.

את המנה הזו אנחנו לא מגדירים כקינוח אלא כארוחת ערב לגיטימית, למרות שהיא מתוקה מתוקה. נו, כמו שהיו עושים לנו בגן.

אמרנו מרשמלו? לא יכולנו שלא להיזכר בממתק הקטן והקליל הזה, שמכינים מפצפוצי אורז (יש בסופר), מרשמלו, ממרח שוקולד וקצת חמאה.

ולסיום סיומת, עוד אחד טבעוני: סופלה שוקולד על בסיס של שוקולד מריר ושמן קוקוס, שמוכיח שכל העניין הזה של ביצים הוא די אובר רייטד.

כל השוקולדיות והמתיקות שאתם רוצים וצריכים, עם קצת תוספות מזינות טובות שמשקיטות את המצפון, שאפילו משדרגות את החוויה.
