mako
פרסומת

עדיין לא סגורים על תוספת לארוחת החג? הנה 27 המלצות

למצוא עיקרית חגיגית זה קל - תמיד אפשר לדחוף רוסטביף לתנור, או להרביץ איזה תבשיל טבעוני לתפארת - התוספות הן עניין יותר טריקי, שמצריך איזון בין פשטות (זה חייב להיות פשוט) לבין חגיגיות. וכאילו לא די בכל זה - אנחנו גם תמיד מעדיפים את התוספות שלנו עם מידה נאה של בריאות

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:|עודכן:
תבשיל קינואה עם תרד ופטריות
תבשיל קינואה עם תרד ופטריות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט קינואה עם כרובית וגרגירי חומוס

חומוס קלוי וקראנצ'י, קינואה רכה ונימוחה וכרובית צלויה ופריכה – שילוב המרקמים פה הוא כבר משהו שעושה חשק. תוסיפו לזה את הטעמים הכיפיים של הוויניגרט, שמשלבים ועוטפים את כל רכיבי הסלט הזה – וקיבלתם תוספת שהיא גם טעימה, גם חגיגית וגם תגרום ליושבי השולחן ששומרים על הבריאות לזרוח מעונג.

סלט קינואה עם כרובית וגרגירי חומוס
סלט קינואה עם כרובית וגרגירי חומוס|צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת

סלט פטריות חם

זה תבשיל? זה סלט? זו תוספת שפשוט תקפיץ כל ארוחה? כל התשובות נכונות. סלט פטריות חם הוא שריד אייטיזי של אולמות אירועים וחומוסיות. אז הוא היה מבוסס על פטריות משומרות, ואין אלא להודות לאל שהתקדמנו שנות אור. הגרסה העדכנית של הסלט הזה פיקנטית ומלאת אומאמי בדיוק כמו שפטריות יודעות. ובכלל לא התחלנו לדבר על כמה שהמנה הזו קלה להכנה.

סלט פטריות חם
סלט פטריות חם|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ

חצילים בתנור זה תמיד טעים (או לפחות תמיד כשענת אלישע מכינה אותם) - אבל עם הרוטב הזה הם כבר משתדרגים לרמה של ממכרים. קצת חמוץ, קצת חריף, קצת עשבי תיבול, קצת שום - מדהים כמה שהשילוב הזה מוצלח

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ
צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

תפוחי אדמה בהפוך על הפוך

אם אתם מחפשים מתכון חדש לתפוחי אדמה, כי כמה אפשר לחרוש על אותו אחד, יש לנו שתי הצעות בשבילכם: הראשונה היא המתכון הזה של רון יוחננוב, שבו מתחילים את הכנת התפודים עם מכת חום טובה, ורק לקראת סוף הצלייה מוסיפים שום ועשבי תיבול. והשנייה? רדו פסקה למטה.

פרסומת
תפוחי אדמה בהפוך על הפוך
תפוחי אדמה בהפוך על הפוך|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

הכניסה של תפוחי האדמה האלה לחיינו בטוח אחראית לקילו או שניים שיושבים לנו בירכיים. אין מצב שלא. כל כך פריכים, כל כך טעימים, זאת ממש לא אשמתנו שאנחנו לא מצליחים לעצור.

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

כרוב ודלעת ערמונים צלויים

לאחרונה אנחנו מחבבים מאוד תוספות (חמות וקרות) על בסיסכרוב, ולכן המתכון הזה בא לנו בדיוק בזמן. לצד הכרוב יש פה קוביות של דלעת ערמונים, עוד ירק שעדיין רחוק מלקבל את הכבוד המגיע לו - וכל אחד מהם מקבל טיפול (ותיבול) נפרד. המתכון המקורי הוא עם חמאה, לחג אפשר להכין עם שמן זית.

כרוב ודלעת ערמונים בתנור
כרוב ודלעת ערמונים בתנור|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

כוסמת ירוקה עם ירקות

אל דאגה, עוד נגיע לאורז (ועודתוספות אורז מומלצות מחכות לכם כאן) - אבל מה דעתכם להיות פחות שבלוניים ולאמץ לכבוד השנה החדשה את הכוסמת הירוקה כתוספת לגיטימית? מילה שלנו, כדאי לכם (ואנחנו יודעים עד כמה כוסמת קלויה יכולה להרתיע).

כוסמת ירוקה
כוסמת ירוקה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

באכש

קרבות קשים ניטשו בשאלה האם הבאכש הזה הוא בוכרי מסורתי או לא. אנחנו אומרים שזה לא משנה בכלל, כי כשיש כזה תבשיל של אורז, בשר ועשבי תיבול על השולחן - הכי משתלם פשוט להעמיס ממנו לפני שייגמר.

באכש, אורז בוכרי
באכש, אורז בוכרי|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל כרוב אדום

לפעמים צריך לא לשאול שאלות ופשוט לעשות מה שרותם ליברזון אומרת. למשל הפעם.

סלט כרוב אדום שנטרף בשנייה
סלט כרוב אדום שנטרף בשנייה|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
פרסומת

אורז עם מנגולד ולימון

ייתכן שזו מנת האורז הכי קלה שיצא לכם להכין, ועדיין תקצרו עליה מחמאות לרוב. תראו מה זה, אפילו בצל לא צריך לטגן, והתוצאה מיוחדת ממש, חמצמצה ונהדרת.

אורז עם מנגולד ולימון
אורז עם מנגולד ולימון|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

צ'יפס שעועית צהובה

לא הכל פחמימות בחיים, אומרות לנו השעועיות הנחמדות האלה, שנצלו בתנור עד פריכות - והן צודקות! תוספת נפלאה שמכינים בשיא הקלילות, ומקבלים מנה שמזכירה צ'יפס, רק שכולה ירק.

צ'יפס שעועית צהובה
צ'יפס שעועית צהובה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

סלט לוביה

שעועית תאילנדית היא אחת האהבות שלנו, וזאת דרך נהדרת לצרוך אותה.

סלט לוביה, שום ושקדים
סלט לוביה, שום ושקדים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תוספת לוביה לראש השנה

וזה מתכון ללוביה יבשה דווקא, עם בצל, מנגולד ותיבול מטריף של כורכום וקצת דבש.

תבשיל לוביה - תוספת מושלמת לראש השנה
תבשיל לוביה - תוספת מושלמת לראש השנה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

תפוחי אדמה צלויים בלימון

לא, לא שכחנו את תפוחי האדמה, רק חשבנו שבשביל תפודים בתנור אתם כנראה לא צריכים אותנו (אבל בשביל אלה הספציפיים אולי כן).

תפוחי אדמה בלימון
תפוחי אדמה בלימון|צילום: travellight, ShutterStock

גזרים צבעוניים צלויים

כמה יפה המנה הזאת, וכמה קלילה להכנה.

גזרים צבעוניים צלויים
גזרים צבעוניים צלויים|צילום: Natasha Breen, ShutterStock

קינואה עם תרד ופטריות

אנחנו אומרים לכם, מארוחת החג אצלכם כולם יוצאים מעריצים שרופים של קינואה. אתם תראו!

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

כשזורקים לפח את השעועית האפויה המשומרת ומכינים כזו לבד - פתאום מדובר במנה איכותית ממש, שאפשר בכבוד גדול להגיש גם בארוחת ראש השנה.

שעועית לבנה ברוטב עגבניות
שעועית לבנה ברוטב עגבניות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

קיצ'רי

יודעים מה הבעיה עם הקיצ'רי הזה? שהוא כל כך טעים שכולכם תאכלו ממנו עוד ועוד, וכל כך משביע שלא יהיה לכם מקום לשום דבר אחר. לבד מזה - מדובר במנה מושלמת לחג.

קיצ'רי
קיצ'רי|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

אורז עם עלי גפן

כשאומרים לכם "אורז עם עלי גפן", נכון שאתם אומטומטית חושבים על עלי גפן שבריריים מגולגלים בקפידה ובסבלנות של סבתא לבנונית בת 200? אז אצלנו עולה דווקא תמונה אחרת, של המנה הזו, שבה עלי הגפן נכנסים לאורז ולא להפך. הרבה יותר פשוט, מקורי וטעים ממש.

אורז עם עלי גפן
אורז עם עלי גפן|צילום: אסף רונן, mako אוכל

אורז מלא עם עגבניות ואפונה

אם אתם יותר בעניין של אורז מלא - או לחלופין רוצים להיות בעניין של אורז מלא ומחפשים את המנה שתכניס אתכם פנימה - זה המתכון בשבילכם. האורז המלא (עגול, אנחנו אוהבים את זה עם אורז מלא עגול) מתבשל ברוטב עגבניות, ומקבל תוספת של אפונים קטנים ונחמדים שהופכים אותו לאטרקטיבי אפילו יותר.

אורז מלא עם עגבניות ואפונה
עם רוטב אדום ואפונה אי אפשר לטעות|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
פרסומת

סלט כוסמת עם ירקות צלויים

אם אתם מאלה שחשים רתיעה מכוסמת, אנחנו מבינים אתכם. אם אתם מאלה שמוכנים בכל זאת לתת צ'אנס - אנחנו שמחים בשבילכם מאוד. בסלט הזה יש דלורית, בצל סגול, בצל ירוק ועשבי תיבול, וביחד הם הופכים אותו למופת של בריאות, חגיגיות וטעם טוב.

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק
זאת ההזדמנות שלכם להתחיל לאהוב כוסמת|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות

המתכון הזה הוא יותר טיפ, או אם תרצו פטנט מגניב, שאנחנו ממש ממליצים לאמץ. הסלט הוא סלט שורשים (אתם מוזמנים ליישם את זה על כל סלט אחר), והטריק? עדשים קטנות מטוגנות, שהופכות אותו באמת למשהו יחיד במינו.

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות
בסלט השורשים הזה מתחבאת הפתעה מגניבה|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט קינואה אדומה צבעוני

סלט קינואה זה אחלה, אבל בחג אנחנו רוצים משהו טיפה אחר, שבכל זאת יזכיר לנו שאנחנו לא בארוחת ערב שגרתית מול הטלוויזיה. ההצעה שלנו: סלט חתיך בקטע אחר, מבוסס על קינואה אדומה, עם ירקות קצוצים קטן קטן ורוטב חרדלי מטריף.

פרסומת
סלט קינואה צבעוני
סלט קינואה צבעוני|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

סלט עדשים שחורות ובטטה

טוב, מדובר בקלאסיקה. אם יש לכם את סלט העדשים השחורות הקבוע שלכם אתם מוזמנים להכין אותו (שוב), אבל תנו לנו להבטיח לכם שאם תנסו את המתכון הזה - תגלו סלט עדשים טעים אפילו יותר.

סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט העדשים השחורות שלנו. יותר טעים משלכם|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים כתומות אסייתי

ועוד סלט עדשים אחד, קצת פחות נפוץ - על בסיס עדשים כתומות. המון ירקות, המון עשבים - ורוטב סויה-שומשום שמנצח על הכל.

טבולה עם גריסי פנינה

רגע לפני שאתם פותחים את שקית הבורגול - תנו לנו להציע לכם משהו חדש. העשבים אותם עשבים, התיבול אותו תיבול, רק הבורגול, לא מתחשק לכם לגוון אותו קצת? אנחנו התחלנו להכין טבולה עם גריסי פנינה במקום, והתגובות מצוינות.

פרסומת
טבולה עם גריסים
טבולה עם גריסים|צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

ממרח טבעוני בטעם כבד

יש אנשים (אנחנו למשל) שיותר אוהבים ממרחים בטעם כבד מאשר את הכבד עצמו. יש גם אנשים שלא אוכלים חיות. לאלה וגם לאלה אנחנו מציעים את הממרח הטבעוני המקסים הזה - שמבוסס על שעועית אדומה (אל חשש, יש גם כמות יפה של קשיו בפנים) ועושה יופי של עבודה.

ממרח טבעוני בטעם כבד
ממרח טבעוני בטעם כבד|צילום: ענבל כבירי | כלי קרמיקה: שרית רשף, mako אוכל

בתיאבון!

הכתבה התפרסמה לראשונה בספטמבר 2023