אוכל
אוכל

תבשיל לוביה מושלם לראש השנה

אנחנו יודעים שעוד קצת מוקדם, אבל נראה שמצאנו את התוספת שלנו לארוחת ראש השנה. האתגר היחיד הוא לזכור להשרות את הלוביה היבשה במים למשך לילה. עשיתם את זה? אתם במרחק של חצי פסיעה מתוספת מעולה לארוחת החג

|mako אוכל| פורסם09:42
תבשיל לוביה - תוספת מושלמת לראש השנה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.454reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 250 גרם לוביה יבשה, שהושרתה לילה שלם במים
  • בצל לבן, קצוץ דק
  • שמן זית
  • 6 יחידות שעועית לוביה טרייה, קצוצות גס
  • חבילת עלי מנגולד או תרד, קצוצים
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף דבש
  • לקישוט: חופן גרגירי רימון

אופן ההכנה:

1מבשלים את הלוביה (היבשה) בהרבה מים רותחים בערך חצי שעה, עד שהיא רכה. מסננים.

2מטגנים את הבצל במחבת עמוקה עם שמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלוביה הטרייה ומטגנים עוד דקה-שתיים.

ים שלמתכונים לראש השנהמחכה לכם ממש כאן

3מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים כ-5 דקות.

4מוסיפים את המנגולד והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות.

5מכבים את האש, מוסיפים את הלוביה היבשה ואת הדבש ומעבירים לצלחת.

6מקשטים בגרגירי רימון ומגישים.

תבשיל לוביה לארוחת ראש השנהתבשיל לוביה לארוחת ראש השנה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

* המתכון עלה באתר לראשונה ב-2022

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il