אוכל
אוכל

ממרח טבעוני בטעם כבד

ממרח טבעוני קליל להכנה וכל כך, אבל כל כך טעים. בצבע, במרקם וגם בטעם הוא מזכיר כבד קצוץ, ולכן יתאים בדיוק לסדר הפסח שלכם, או סתם כך על לחם או מצה. זהירות, סכנת התמכרות

|mako אוכל| פורסם07:06
ממרח טבעוני בטעם כבד (צילום: ענבל כבירי | כלי קרמיקה: שרית רשף, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי | כלי קרמיקה: שרית רשף, mako אוכל
Rating:4.499reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת (שהן כשלושת רבעי כוס שעועית אדומה יבשה. משרים ללילה, מסננים ומבשלים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • כוס (130 גרם) קשיו טבעי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית.

2מוסיפים את הבצלים ומטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך ערבוב, עד שמתקבל בצל חום יפה אך לא שרוף. מצננים.

3טוחנים את כל המרכיבים (כולל הבצל המטוגן) במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד אך מעט גרגירי. אם אוהבים ממרח חלק (כמו חומוס) מוסיפים עוד מעט שמן זית בהדרגה, תוך כדי טחינה.

>> בפעם שעברה הכנו פשטידת בצל טבעונית הורסת

>> והנה מתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il