עדיין לא סגורים על תוספת לארוחת החג? הנה 27 המלצות
למצוא עיקרית חגיגית זה קל - תמיד אפשר לדחוף רוסטביף לתנור, או להרביץ איזה תבשיל טבעוני לתפארת - התוספות הן עניין יותר טריקי, שמצריך איזון בין פשטות (זה חייב להיות פשוט) לבין חגיגיות. וכאילו לא די בכל זה - אנחנו גם תמיד מעדיפים את התוספות שלנו עם מידה נאה של בריאות

סלט קינואה עם כרובית וגרגירי חומוס
חומוס קלוי וקראנצ'י, קינואה רכה ונימוחה וכרובית צלויה ופריכה – שילוב המרקמים פה הוא כבר משהו שעושה חשק. תוסיפו לזה את הטעמים הכיפיים של הוויניגרט, שמשלבים ועוטפים את כל רכיבי הסלט הזה – וקיבלתם תוספת שהיא גם טעימה, גם חגיגית וגם תגרום ליושבי השולחן ששומרים על הבריאות לזרוח מעונג.

סלט פטריות חם
זה תבשיל? זה סלט? זו תוספת שפשוט תקפיץ כל ארוחה? כל התשובות נכונות. סלט פטריות חם הוא שריד אייטיזי של אולמות אירועים וחומוסיות. אז הוא היה מבוסס על פטריות משומרות, ואין אלא להודות לאל שהתקדמנו שנות אור. הגרסה העדכנית של הסלט הזה פיקנטית ומלאת אומאמי בדיוק כמו שפטריות יודעות. ובכלל לא התחלנו לדבר על כמה שהמנה הזו קלה להכנה.

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ
חצילים בתנור זה תמיד טעים (או לפחות תמיד כשענת אלישע מכינה אותם) - אבל עם הרוטב הזה הם כבר משתדרגים לרמה של ממכרים. קצת חמוץ, קצת חריף, קצת עשבי תיבול, קצת שום - מדהים כמה שהשילוב הזה מוצלח

תפוחי אדמה בהפוך על הפוך
אם אתם מחפשים מתכון חדש לתפוחי אדמה, כי כמה אפשר לחרוש על אותו אחד, יש לנו שתי הצעות בשבילכם: הראשונה היא המתכון הזה של רון יוחננוב, שבו מתחילים את הכנת התפודים עם מכת חום טובה, ורק לקראת סוף הצלייה מוסיפים שום ועשבי תיבול. והשנייה? רדו פסקה למטה.

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור
הכניסה של תפוחי האדמה האלה לחיינו בטוח אחראית לקילו או שניים שיושבים לנו בירכיים. אין מצב שלא. כל כך פריכים, כל כך טעימים, זאת ממש לא אשמתנו שאנחנו לא מצליחים לעצור.

כרוב ודלעת ערמונים צלויים
לאחרונה אנחנו מחבבים מאוד תוספות (חמות וקרות) על בסיס כרוב, ולכן המתכון הזה בא לנו בדיוק בזמן. לצד הכרוב יש פה קוביות של דלעת ערמונים, עוד ירק שעדיין רחוק מלקבל את הכבוד המגיע לו - וכל אחד מהם מקבל טיפול (ותיבול) נפרד. המתכון המקורי הוא עם חמאה, לחג אפשר להכין עם שמן זית.

כוסמת ירוקה עם ירקות
אל דאגה, עוד נגיע לאורז (ועוד תוספות אורז מומלצות מחכות לכם כאן) - אבל מה דעתכם להיות פחות שבלוניים ולאמץ לכבוד השנה החדשה את הכוסמת הירוקה כתוספת לגיטימית? מילה שלנו, כדאי לכם (ואנחנו יודעים עד כמה כוסמת קלויה יכולה להרתיע).

באכש
קרבות קשים ניטשו בשאלה האם הבאכש הזה הוא בוכרי מסורתי או לא. אנחנו אומרים שזה לא משנה בכלל, כי כשיש כזה תבשיל של אורז, בשר ועשבי תיבול על השולחן - הכי משתלם פשוט להעמיס ממנו לפני שייגמר.

תבשיל כרוב אדום
לפעמים צריך לא לשאול שאלות ופשוט לעשות מה שרותם ליברזון אומרת. למשל הפעם.

אורז עם מנגולד ולימון
ייתכן שזו מנת האורז הכי קלה שיצא לכם להכין, ועדיין תקצרו עליה מחמאות לרוב. תראו מה זה, אפילו בצל לא צריך לטגן, והתוצאה מיוחדת ממש, חמצמצה ונהדרת.

צ'יפס שעועית צהובה
לא הכל פחמימות בחיים, אומרות לנו השעועיות הנחמדות האלה, שנצלו בתנור עד פריכות - והן צודקות! תוספת נפלאה שמכינים בשיא הקלילות, ומקבלים מנה שמזכירה צ'יפס, רק שכולה ירק.

סלט לוביה
שעועית תאילנדית היא אחת האהבות שלנו, וזאת דרך נהדרת לצרוך אותה.

תוספת לוביה לראש השנה
וזה מתכון ללוביה יבשה דווקא, עם בצל, מנגולד ותיבול מטריף של כורכום וקצת דבש.

תפוחי אדמה צלויים בלימון
לא, לא שכחנו את תפוחי האדמה, רק חשבנו שבשביל תפודים בתנור אתם כנראה לא צריכים אותנו (אבל בשביל אלה הספציפיים אולי כן).

גזרים צבעוניים צלויים
כמה יפה המנה הזאת, וכמה קלילה להכנה.

קינואה עם תרד ופטריות
אנחנו אומרים לכם, מארוחת החג אצלכם כולם יוצאים מעריצים שרופים של קינואה. אתם תראו!
שעועית לבנה ברוטב עגבניות
כשזורקים לפח את השעועית האפויה המשומרת ומכינים כזו לבד - פתאום מדובר במנה איכותית ממש, שאפשר בכבוד גדול להגיש גם בארוחת ראש השנה.

קיצ'רי
יודעים מה הבעיה עם הקיצ'רי הזה? שהוא כל כך טעים שכולכם תאכלו ממנו עוד ועוד, וכל כך משביע שלא יהיה לכם מקום לשום דבר אחר. לבד מזה - מדובר במנה מושלמת לחג.

אורז עם עלי גפן
כשאומרים לכם "אורז עם עלי גפן", נכון שאתם אומטומטית חושבים על עלי גפן שבריריים מגולגלים בקפידה ובסבלנות של סבתא לבנונית בת 200? אז אצלנו עולה דווקא תמונה אחרת, של המנה הזו, שבה עלי הגפן נכנסים לאורז ולא להפך. הרבה יותר פשוט, מקורי וטעים ממש.

אורז מלא עם עגבניות ואפונה
אם אתם יותר בעניין של אורז מלא - או לחלופין רוצים להיות בעניין של אורז מלא ומחפשים את המנה שתכניס אתכם פנימה - זה המתכון בשבילכם. האורז המלא (עגול, אנחנו אוהבים את זה עם אורז מלא עגול) מתבשל ברוטב עגבניות, ומקבל תוספת של אפונים קטנים ונחמדים שהופכים אותו לאטרקטיבי אפילו יותר.

סלט כוסמת עם ירקות צלויים
אם אתם מאלה שחשים רתיעה מכוסמת, אנחנו מבינים אתכם. אם אתם מאלה שמוכנים בכל זאת לתת צ'אנס - אנחנו שמחים בשבילכם מאוד. בסלט הזה יש דלורית, בצל סגול, בצל ירוק ועשבי תיבול, וביחד הם הופכים אותו למופת של בריאות, חגיגיות וטעם טוב.

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות
המתכון הזה הוא יותר טיפ, או אם תרצו פטנט מגניב, שאנחנו ממש ממליצים לאמץ. הסלט הוא סלט שורשים (אתם מוזמנים ליישם את זה על כל סלט אחר), והטריק? עדשים קטנות מטוגנות, שהופכות אותו באמת למשהו יחיד במינו.

סלט קינואה אדומה צבעוני
סלט קינואה זה אחלה, אבל בחג אנחנו רוצים משהו טיפה אחר, שבכל זאת יזכיר לנו שאנחנו לא בארוחת ערב שגרתית מול הטלוויזיה. ההצעה שלנו: סלט חתיך בקטע אחר, מבוסס על קינואה אדומה, עם ירקות קצוצים קטן קטן ורוטב חרדלי מטריף.

סלט עדשים שחורות ובטטה
טוב, מדובר בקלאסיקה. אם יש לכם את סלט העדשים השחורות הקבוע שלכם אתם מוזמנים להכין אותו (שוב), אבל תנו לנו להבטיח לכם שאם תנסו את המתכון הזה - תגלו סלט עדשים טעים אפילו יותר.

סלט עדשים כתומות אסייתי
ועוד סלט עדשים אחד, קצת פחות נפוץ - על בסיס עדשים כתומות. המון ירקות, המון עשבים - ורוטב סויה-שומשום שמנצח על הכל.
טבולה עם גריסי פנינה
רגע לפני שאתם פותחים את שקית הבורגול - תנו לנו להציע לכם משהו חדש. העשבים אותם עשבים, התיבול אותו תיבול, רק הבורגול, לא מתחשק לכם לגוון אותו קצת? אנחנו התחלנו להכין טבולה עם גריסי פנינה במקום, והתגובות מצוינות.

ממרח טבעוני בטעם כבד
יש אנשים (אנחנו למשל) שיותר אוהבים ממרחים בטעם כבד מאשר את הכבד עצמו. יש גם אנשים שלא אוכלים חיות. לאלה וגם לאלה אנחנו מציעים את הממרח הטבעוני המקסים הזה - שמבוסס על שעועית אדומה (אל חשש, יש גם כמות יפה של קשיו בפנים) ועושה יופי של עבודה.

בתיאבון!
הכתבה התפרסמה לראשונה בספטמבר 2023