mako
פרסומת

צהריים עם הילדים: 14 מתכונים לפאסט פוד שכיף להכין בבית

הילדים מתגעגעים לקניון? משוועים לאיזה מוקפץ מתוק, תפוח אדמה מפוצץ תוספות או נאגטס עם צ'יפס וטבעות בצל? יש רק פתרון אחד: הופכים את המטבח לקומת הסעדה עם הפאסט פוד שהם הכי אוהבים (ונהנים לא פחות מהם)

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
שוקופאי מטורטיה
שוקופאי מטורטיה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

נאגטס

יש לנו כמה וכמהמתכונים לנאגטסב-mako, חלקם מבוססים על חתיכות שלמות של עוף וחלקן על עוף טחון. המתכון הספציפי הזה מציע גם אופציית אפייה בתנור, אז אם אתם בעניין של ג'אנק אבל רוצים בכל זאת למזער נזקים - זה האחד שלכם.

צ'יקן נאגטס עם קטשופ
צ'יקן נאגטס עם קטשופ|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

המבורגר

תסלח לנו קומת ההסעדה, אבל ההמבורגר שתכינו בבית (במיוחד אם תלכו על המתכון הזה) הוא פי אלף טעים ממה שתקנו שם. מוזמנים לבדוק אותנו.

כנפיים

כנפיים מגיעות בהרבה גרסאות ורטבים, מושחתים יותר ופחות. כמו במקרה הנאגטס, גם כאן בחרנו במתכון שאופים ולא מטגנים, לא לפני שווידאנו שהתוצאה עדיין מעולה. רוטב ברביקיו, נו.

כנפיים בתנור, ענת אלישע
כנפיים בתנור, ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

שניצלונים

נכון, לשניצלונים שמטגנים בשמן טרי וטוב בטח יש טעם אחר מאשר לכאלה שחלקו סיר טיגון עם עוד אי אלו מנות, אבל אנחנו בטוחים שתתמודדו, ושאפילו תתחברו לקונספט. מה ההבדל בין שניצלונים לבין שניצלים רגילים? במקרה הספציפי הזה ההבדל גדול: את חזה העוף כאן לא טובלים בביצה ובפירורי לחם אלא בבלילה שיותר מזכירה נאגטס. מתכון של אהרוני, למי שעדיין מתלבט.

שניצלונים משודרגים
שניצלונים משודרגים|צילום: Fanfo, ShutterStock

סנדוויץ' חזה עוף ברוטב ברביקיו

יש כריך שלוקחים לבית ספר, ויש כריך שאוכלים בקניון. הפעם אנחנו לגמרי עם הסוג השני - רק שכמובן בגרסה בריאה יותר, אסתטית יותר ולדעתנו גם טעימה יותר.

רצועות עוף ברוטב ברביקיו
רצועות עוף ברוטב ברביקיו|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

תפוח אדמה כמו בדוכן

קחו תפוח אדמה בסגנון מדורה, חצו אותו, רוקנו מעט והרעיפו חמאה, גבינת שמנת, מוצרלה מגוררת ואילו תוספות שאתם אוהבים (אם תשאלו אותנו, תירס וזיתים ירוקים חובה). מה קיבלתם? את מנת הקניונים המושלמת, זאת התשובה.

תפוחי אדמה ממולאים כמו בדוכן
להעצמת האפקט, מגישים בכלי קרטון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פלאפל

אי אפשר לדבר על פאסט פוד בלי להזכיר פלאפל. זה אולי לא ג'אנק (אפילו ממש לא ג'אנק, מדובר במנת קטניות מצוינת, שכל חטאה בטיגון ובפיתה), אבל זה אוכל כיפי שלגמרי מקושר עם אכילה בחוץ, ברחוב, חופשיים ומשוחררים, בלי מחשבה על מרחבים מוגנים וממ"ד אל מול מקלט. להכין פלאפל בבית? לא קלי קלות אבל לגמרי אפשרי.

פלאפל ביתי פריך
פלאפל ביתי פריך|צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

שווארמה

יודעים מה כל שווארמה חייבת, דבר ראשון לפני הכל? תבלין שווארמה. יש לכם תבלין שווארמה,יש לכם מנה שווארמתית למשעי, אפילו אם היא עשויה מטופו או מכרוב. אם אתם רוצים בכל זאת להשקיע, וללכת על תערובת תבלינים שרוקחים לבד - זה המתכון. מבוסס על פרגית.

פרסומת
המתכון הכי טוב שלי: שווארמה
המתכון הכי טוב שלי: שווארמה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מוקפץ

נודלס עם ירקות מוקפצים ברוטב אסייתי מהסוג המתקתק (שלא לומר מתוק) הם ממאכלי הקניון היותר אהובים, וגם אותם אין שום בעיה להכין בבית. רציתם פאסט פוד? קחו.

נודלס ירקות ורצועות עוף מוקפצות
נודלס ירקות ורצועות עוף מוקפצות|צילום: thinkstock, thinkstock

פיצה

אם יש מתכון שאנחנו רואים בו תנועה מוגברת מאוד בימים אלה (חוץ מהמתכון לפנקייקכמובן), זה המתכון שלנו לפיצה ביתית. תכלס, הגיוני לגמרי: מנה פחמימתית-גבינתית, שזה בול מה שבא לנו 100 אחוז מהזמן, שממש כיף להכין, ואפילו קצת מרגיע. וזה שלוקח לה כמה שעות להיות מוכנה לא אומר שלא מדובר בפאסט פוד.

מתכון לפיצה ביתית איטלקית
מתכון לפיצה ביתית|צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
פרסומת

צ'יפס

לא משנה מה אתם מכינים, תגישו את זה עם צ'יפס (טוב, אולי פיצה אפשר בלי) והארוחה תשתדרג. אבל צ'יפס כמו שצריך.

צ'יפס 1
צ'יפס ביתי|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

טבעות בצל

טבעות הבצל שמזמינים ברשתות המזון המהיר הן למעשה מעין מחית (שיש בה גם בצל), שמעוצבת לצורת טבעת. טבעות הבצל שאנחנו מכינים בבית לעומת זאת הן טבעות (!) של בצל (!), שאפילו לא מטגנים אלא אופים, עם ציפוי של קמח מתובל, ביצה עם חרדל ופירורי לחם.

שוקופאי

לא נסיים בלי שוקופאי - הקינוח המיתולוגי של רשת ברגראנץ', שאצלנו מכינים מטורטייה. זה מטוגן, זה מושחת, זה טעים, ותוך חצי שעה זה עמוק בפה שלכם.

שוקופאי מטורטיה
שוקופאי מטורטיה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?