אוכל
אוכל
מרק כתום

נודלס ירקות ורצועות עוף מוקפצות

הנה רעיון לארוחה חורפית משפחתית מזינה, בריאה ומקפיצה משלל ירקות צבעוניים. נוגדי החמצון המצויים בירקות לא רק שאינם נהרסים בחום - רמתם אפילו עולה כתוצאה מהבישול

|מגה בעיר| פורסם07:48
נודלס ירקות ורצועות עוף מוקפצות (צילום: Magone, Thinkstock)
צילום: Magone, Thinkstock
Rating:4.5463reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • חבילת אטריות לנודלס סיני
  • 2 נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 4 כפות סילאן
  • 4 גזרים
  • פלפל אדום גדול
  • פלפל אדום חריף (צ'ילי)
  • 1/4 כרוב
  • סלסלת פטריות
  • צרור בצל ירוק
  • חצי סלסלת נבטים סיניים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • כפית ג'ינג'ר מגורד בפומפייה גסה
  • 1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים את רוטב הסויה והסילאן ומשרים בהם את נתחי העוף כשעתיים.

2מבשלים את הנודלס לפי ההנחיות על גבי האריזה, ומסננים (כדאי להוסיף מעט שמן למי הבישול, כדי שלא יידבקו).

3חותכים את כל הירקות לרצועות.

4מחממים חצי מכמות השמן במחבת או בווק. כשהשמן חם מטגנים את רצועות העוף על להבה חזקה רק עד שהן נצרבות מכל הכיוונים, ומוציאים (שומרים את חומרי המרינדה).

5מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומקפיצים את הירקות הקפצה מהירה, רק עד שהם מתרככים מעט. מתחילים עם הגזר, אחרי כמה דקות מוסיפים את הפלפלים והכרוב ולסיום את הפטריות, הבצל הירוק והנבטים. שימו לב, הירקות צריכים להישאר פריכים, אז הימנעו מבישול יתר.

6מוסיפים למחבת את הסויה והסילאן, ואחריהם את העוף והנודלס.

7מערבבים, מוסיפים את הג'ינג'ר ומחממים שוב. מכבים את האש.

8בוזקים שמן שומשום ומגישים.

קלוריות למנה:288

>> בפעם שעברה הכנו מרק כתום מחמם ומחזק

>> והנה המבורגר עדשים משגע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il