
פלאפל ביתי פריךהם טעימים בכל יום, אבל ביום העצמאות אין כיף גדול מהם: כדורים שזופים ופריכים שמלאים בכל טוב. את העיסה אפשר להכין יום לפני, לשמור במקרר ולטגן ממש לפני ההגשה, ואם אתם רוצים יותר כדורים - תגדילו כמויות![]() צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה |
שימו לב שגרגירי החומוס לא עוברים בכלל בישול, אלא רק השרייה. אל דאגה, בדיוק ככה מכינים פלאפל. הם מתבשלים היטב במהלך הטיגון בזכות הסודה לשתייה והטחינה שלהם. המצרכים :ל 30-40 כדורים:
אופן ההכנה:1משרים את גרגרי החומוס 12-24 שעות (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת). 2טוחנים את כל החומרים למעט המים בבלנדמעבד מזון. מוסיפים בהדרגה מים, עד שנוצרת מחית חלקה ואחידה. 3יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם מזהיבים. 4מעבירים את כדורי הפלאלפ המוכנים מהסיר למסננת, נפטרים מעודפי שמן ומגישים מיד. הערות חשובות: * כמות הכדורים מספיקה ל-5 מנות מכובדות, אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך. * מומלץ להכין הכל על השולחן מראש: פיתות, טחינה, סלט ואז לגשת למלאכת הטיגון, כך שהכדורים יוצאים מהשמן חמים ופריכים מיד לשולחן המוכן. * ההכנה לוקחת ממש כמה דקות, אבל יש להיערך יום לפני ולהשרות גרגירי חומוס . לא ניתן להשתמש בחומוס מוכן מקופסה וגם לא מחומוס קפוא. * אפשר להכין את העיסה, לשטח בשקית זיפ ולשמור במקרר עד יומיים או במקפיא מספר שבועות. כשרוצים לטגן מפשירים כשעה על השיש. המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |