אורז עם עלי גפן

כשאומרים לכם "אורז עם עלי גפן", נכון שאתם אומטומטית חושבים על עלי גפן שבריריים מגולגלים בקפידה ובסבלנות של סבתא לבנונית בת 200? אז אצלנו עולה דווקא תמונה אחרת, של המנה הזו, שבה עלי הגפן נכנסים לאורז ולא להפך. הרבה יותר פשוט, מקורי וטעים ממש.

למתכון: אורז עם עלי גפן

>> והנה מתכוני אורז מומלצים לארוחת ראש השנה

אורז מלא עם עגבניות ואפונה (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
עם רוטב אדום ואפונה אי אפשר לטעות | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

אורז מלא עם עגבניות ואפונה

אם אתם יותר בעניין של אורז מלא - או לחלופין רוצים להיות בעניין של אורז מלא ומחפשים את המנה שתכניס אתכם פנימה - זה המתכון בשבילכם. האורז המלא (עגול, אנחנו אוהבים את זה עם אורז מלא עגול) מתבשל ברוטב עגבניות, ומקבל תוספת של אפונים קטנים ונחמדים שהופכים אותו לאטרקטיבי אפילו יותר.

למתכון: אורז מלא עם עגבניות ואפונה

>> עוד מתכונים לראש השנה

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
זאת ההזדמנות שלכם להתחיל לאהוב כוסמת | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

סלט כוסמת עם ירקות צלויים

אם אתם מאלה שחשים רתיעה מכוסמת, אנחנו מבינים אתכם. אם אתם מאלה שמוכנים בכל זאת לתת צ'אנס - אנחנו שמחים בשבילכם מאוד. בסלט הזה יש דלורית, בצל סגול, בצל ירוק ועשבי תיבול, וביחד הם הופכים אותו למופת של בריאות, חגיגיות וטעם טוב.

למתכון: סלט כוסמת עם ירקות צלויים

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
בסלט השורשים הזה מתחבאת הפתעה מגניבה | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות

המתכון הזה הוא יותר טיפ, או אם תרצו פטנט מגניב, שאנחנו ממש ממליצים לאמץ. הסלט הוא סלט שורשים (אתם מוזמנים ליישם את זה על כל סלט אחר), והטריק? עדשים קטנות מטוגנות, שהופכות אותו באמת למשהו יחיד במינו.

למתכון: סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות

טבולה עם גריסי פנינה

רגע לפני שאתם פותחים את שקית הבורגול - תנו לנו להציע לכם משהו חדש. העשבים אותם עשבים, התיבול אותו תיבול, רק הבורגול, לא מתחשק לכם לגוון אותו קצת? אנחנו התחלנו להכין טבולה עם גריסי פנינה במקום, והתגובות מצוינות.

>> למתכון: טבולה עם גריסי פנינה

ממרח טבעוני בטעם כבד (צילום: ענבל כבירי | כלי קרמיקה: שרית רשף, אוכל טוב)
ממרח טבעוני בטעם כבד ששם את הכבד האמיתי בכיס הקטן | צילום: ענבל כבירי | כלי קרמיקה: שרית רשף, אוכל טוב

ממרח טבעוני בטעם כבד

יש אנשים (אנחנו למשל) שיותר אוהבים ממרחים בטעם כבד מאשר את הכבד עצמו. יש גם אנשים שלא אוכלים חיות. לאלה וגם לאלה אנחנו מציעים את הממרח הטבעוני המקסים הזה - שמבוסס על שעועית אדומה (אל חשש, יש גם כמות יפה של קשיו בפנים) ועושה יופי של עבודה.

>> למתכון: ממרח טבעוני בטעם כבד

סלט קינואה צבעוני (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
סלט הקינואה זה ההוא מלך היופי שלנו | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

סלט קינואה אדומה צבעוני

סלט קינואה זה אחלה, אבל בחג אנחנו רוצים משהו טיפה אחר, שבכל זאת יזכיר לנו שאנחנו לא בארוחת ערב שגרתית מול הטלוויזיה. ההצעה שלנו: סלט חתיך בקטע אחר, מבוסס על קינואה אדומה, עם ירקות קצוצים קטן קטן ורוטב חרדלי מטריף. 

>> למתכון: סלט קינואה אדומה צבעוני

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
סלט העדשים השחורות שלנו. יותר טעים משלכם | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

סלט עדשים שחורות ובטטה

טוב, מדובר בקלאסיקה. אם יש לכם את סלט העדשים השחורות הקבוע שלכם אתם מוזמנים להכין אותו (שוב), אבל תנו לנו להבטיח לכם שאם תנסו את המתכון הזה - תגלו סלט עדשים טעים אפילו יותר.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים כתומות אסייתי

ועוד סלט עדשים אחד, קצת פחות נפוץ - על בסיס עדשים כתומות. המון ירקות, המון עשבים - ורוטב סויה-שומשום שמנצח על הכל. 

למתכון: סלט עדשים כתומות אסייתי

לאתר סוגת>>