
תבשיל קינואה עם תרד ופטריותהקינואה מכילה את כל חומצות החלבון החיוניות, שלל חומרים חשובים ומיטיבים עם הגוף וגם סיבים שעוזרים לנו להרגיש שבעים לאורך זמן. גם הפטריות והתרד בריאים וחשובים לתזונה שלנו, והטעם הנפלא שלהם – 100% בונוס![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את הקינואה 10 דקות במי ברז (זה חשוב ועוזר להיפטר מהטעם המריר האופייני לגרגירים). מסננים. 2במקביל משרים בכלי נפרד את הפורצ'יני בשני שליש כוס מים רותחים. קוצצים ושומרים את המים. 3קוצצים את הבצל או הכרישה, חותכים את הגזר לקוביות וכותשים את שיני השום. 4מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל או כרישה וגזר 3 דקות על להבה בינונית. מוסיפים שום ופורצ'יני ואחרי חצי דקה את הפטריות הטריות ותימין. מאדים 2 דקות, מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות (ללא החול ששקע בתחתית) ואת היין ומאדים 2-3 דקות. 5מוסיפים את הקינואה המסוננת ומערבבים יחד. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל וחצי מכמות התרד, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים רבע שעה או עד שהנוזלים נספגים. פותחים ומוסיפים את יתרת התרד. מערבבים יחד. 6מגישים עם פטרוזיליה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |