מתכונים לראש השנה

קציצות אורז ממולאות

אוקיי, קבלו דרך מאוד שונה מהרגיל להגיש את מנת האורז שלכם - לא כשהוא ערום בקערה אלא בגרסת קציצות דווקא. במנה הזו אין בשר, אבל יש מילוי של פטריות שהופך את הקציצות התמימות למראה האלה למעדן אמיתי.

>> למתכון: קציצות אורז ממולאות

אושפלאו לא מסורתי (וטעים בשיגעון)

אושפלאו (או פילאו, פלוף, פולאו, אושפלוב וגם פולאה) נחשב לתבשיל אורז ביתי, אבל כשמשדרגים אותו גם עם פרגית וגם עם סינטה, בנוסף לגזר והדלעת - כבר מקבלים מנה שעושה כבוד לשולחן ראש השנה.

>> למתכון: אושפלאו לא מסורתי

אורז פול

אורז פרסי עם בצל, פלפל חריף, פול והרבה הרבה שמיר, שמתובל בכמון ופלפל לבן ומזכיר שאורז ממש, אבל ממש לא חייב להיות מנה שקטה ונחבאת את הכלים.

>> למתכון: אורז פול

צלי בשר ופטריות עם אורז-פול (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מוזמנים ללכת גם על הצלי, בכיף. אורז פול | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

אורז ביריאני עם טוויסט

עוד מתכון מסורתי שקיבל אצלנו סיבוב קטן ונחמד: מנת אורז בסמטי בסגנון הודי, ששודרגה שדרוג קטן אך משמעותי: במקום רק מים, היא מתבשלת גם בחלב קוקוס. כיף חיים.

>> למתכון: אורז ביריאני עם טוויסט

אורז ביריאני (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
אורז ביריאני. עם חלב קוקוס! | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

אורז חגיגי הכי טעים שיש

מה החג הזה מבקש מכם? בדיוק את זה: קדירת אורז ארומטית עם הרבה בצל, כמה סוגים של פלפלים וברוקולי. תבשיל מהמם שיכול לשמש כתוספת או כמנה צמחונית משביעה וטעימה, בפחות מחצי שעת עבודה

>> למתכון: אורז חגיגי הכי טעים שיש

אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
חבר ותיק. אורז חגיגי | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

וגם:

עוד 9 תוספות מומלצות לארוחת החג

מנות עיקריות לארוחת ראש השנה

מתכוני קינוחים לארוחת ראש השנה

וקינוחים פרווה לראש השנה

אורז חגיגי עם עגבניות מיובשות וצנוברים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
אורז חגיגי עם עגבניות מיובשות וצנוברים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אורז עם עגבניות מיובשות וצנוברים

שדרגו את האורז הלבן בכמה תוספות פשוטות - ותקבלו תוספת חגיגית נפלאה, בהכי מעט מאמץ שאפשר. שימו לב - אם אתם לא מהמשתמשים באבקות מרק, פשוט השמיטו אותה ופנקו בעוד מלח.

>> למתכון: אורז עם עגבניות מיובשות וצנוברים

אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול

את התבשיל הזה מכינים בשתי פעימות: מתחילים בבישול האורז בשפע מי מלח, כמו שמבשלים פסטה, מסננים, ואז מוסיפים את הירוקים ומבשלים עוד קצת - וכל זה בפחות משעה. בימים רגילים מגישים עם יוגורט, בחג - עם טחינה או אפילו סתם כך. 

>> למתכון: אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול

>> עוד 4 מתכוני אורז לראש השנה

פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול

מחפשים איך לשדרג בקלי קלות את האורז הלבן? שי-לי ליפא מכינה מנת אורז שהיא התוספת המושלמת לכל ארוחה, עם גזר, המון בצל מטוגן וירוקים.

>> למתכון: פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול

אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
אורז בניחוח בהרט עם בשר בקר אחרי | צילום: אסף רונן

תבשיל אורז ובשר טחון

אורז בסגנון ערבי עם גזר, בצל, עגבניות ובשר טחון. בימים כתיקונם יכול לשמש כמנה עיקרית לכל דבר, ואפילו כארוחה שלמה.

>> למתכון: תבשיל אורז ובשר טחון

אורז מלא עם עגבניות ואפונה (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
אורז מלא עם עגבניות ואפונה | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

אורז מלא עם עגבניות ואפונה

אורז מלא שמבושל בילט אין עם רוטב העגבניות (לא במקום מים אלא בנוסף). אנחנו הכנו רוטב שדורש טיפה תכנון (אבל היי, הנה קיבלתם מתכון קטן לרוטב מהיר שתמיד טוב שיהיה במקרר), אתם מוזמנים להשתמש בכל רוטב אחר. ולא לשכוח את האפונים!

>> למתכון: אורז מלא עם עגבניות ואפונה