
כרוב ממולא בטעם אלוהיבלי טריקים, בלי שטיקים, רק עלי כרוב ממולאים בתערובת של אורז ובשר בתיבול ביתי טעים טעים. נסו את המתכון הזה פעם אחת, ומהר מאוד לא תהיה לכם ארוחת שבת בלעדיו![]() צילום: haru, ShutterStock |
לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו לכרוב ממולא, וכל אחד הכי אוהב את המתכון של עצמו, ובכל זאת - אנשים כל הזמן שואלים אותי "סמדי, איך ממלאים כרוב?". אז הנה מתכון שלם עם כל ההסברים, וגם תמונות להמחשה. איך ממלאים כרוב? בדיוק ככה. המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו (דרך נוספת היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם. כשמוציאים אותו משם העלים רכים). 2מכינים אורז רגיל (כוס אורז, שתי כוסות מים) ומניחים להתקרר. 3שמים את הבשר הטחון בקערה, מגררים פנימה בצל ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים את האורז המוכן ומתבלים בפפריקה, כורכום, פלפל לבן ומלח לפי הצורך. 4לוקחים עלה כרוב, מסירים ממנו את החלק הקשה (ה"עורק" הראשי) ופורסים על משטח העבודה. מניחים במרכז העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים עד שנוצר מעין אגרול. ממשיכים כך עם כל העלים. צילום: סמדר וקנין צילום: סמדר וקנין5מסדרים את העלים המגולגלים צמוד צמוד בתבנית חד פעמית (או סיר שטוח שיכול להיכנס לתנור), כשהסגירה כלפי מטה. 6מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות, מטגנים קלות בסיר קטן ומוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור גרוס ומרק עוף או מלח, מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים דקה. 7מכבים את הלהבה וסוחטים לתוך הסיר לימון שלם. מערבבים, ושופכים את הרוטב על הכרוב שבתבנית. 8מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום, ואופים 40 דקות ב-180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות, לצמצום הנוזלים. אפשרות נוספת: מבשלים את הממולאים על להבה נמוכה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |