אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

אורז חגיגות

מה החג הזה מבקש מכם? בדיוק את זה: קדירת אורז ארומטית עם הרבה בצל, כמה סוגים של פלפלים וברוקולי. תבשיל מהמם שיכול לשמש כתוספת או כמנה צמחונית משביעה וטעימה, בפחות מחצי שעת עבודה

|mako אוכל| פורסם09:01
אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.7274reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כוסות אורז
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל כתום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב או ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 3 וחצי כוסות מרק ירקות רותח או מים רותחים
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • ראש גדול של ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים

להגשה:

  • צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב.

2מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עם הירקות. יוצקים את המרק או המים הרותחים ומערבבים.

>> כל המתכונים לראש השנה

3מתבלים, טועמים ומוודאים שהנוזל מתובל היטב. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים ומכסים שוב. מניחים לברוקולי ולאורז להשלים ולהתרכך (עוד כ-10 דקות).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il