סלט פאטוש

פאטוש הוא למעשה סלט ירקות רגיל - עגבנייה, מלפפון, בצל, ירוקים - אלא שאליהם מתווספים קרעים של פיתה קלויה, שנספגים במיצי הסלט והופכים לפיסות אושר קטנטנות ומשביעות. אהבה שלנו בלב, הפאטוש.

>> למתכון: סלט פאטוש

טרטר סלמון - המרכיבים (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
טרטר סלמון. מנה שמתחילה ככה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

טרטר סלמון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
ומסתיימת ככה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

טרטר סלמון

בדרך כלל אנחנו רגילים לפגוש את הטרטר והסביצ'ה על תקן מנות ראשונות, אבל במקרה הזה, של צלחת עם דג, המון ירקות ומצע של לבאנה - מדובר בארוחת קיץ מושלמת ממש כפי שזה.

>> למתכון: טרטר סלמון

קערת בודהה עם טופו ודלורית (צילום: אורי שביט, אוכל טוב)
קערת בודהה עם טופו ודלורית | צילום: אורי שביט, אוכל טוב

בודהה בול

האם בודהה בול הוא סלט? בהחלט אפשר להתפלפל בסוגיה הזאת. מדובר בקערה גדולה עמוסה בכל טוב, ובמקרה הזה טופו, קינואה, ירקות צלויים וירקות טריים, שהיא אחת הארוחות הכי מזינות, משביעות וכיפיות שתוכלו לאכול בקיץ. והיופי? אפשר לגוון מכאן עד מחרתיים, ולהרכיב את הקערה באופן המותאם לאנרגיות ההשקעה (או העצלנות) שלכם באותו רגע.

>> למתכון: בודהה בול

סלט קוסקוס ועגבניות צלויות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
סלט קוסקוס ועגבניות צלויות | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

סלט קוסקוס ועגבניות צלויות

הקסם של הסלט הזה הוא בשילוב בין עגבניות צלויות לעגבניות טריות, שהוא שילוב מטריף בין שני מרכיבים שהם לכאורה כמעט זהים, אבל בעצם כל כך כל כך שונים - זה טרי וחמצמץ. זה צלוי, מרוכז ומתוק. חוץ מזה מתערבבים בקערה בלסמי, שום, בצל, צ'ילי וקצת ירוקים. אש.

>> למתכון: סלט קוסקוס ועגבניות צלויות

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
סלט עדשים שחורות ובטטה | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט ותיק בחיינו ובמטבחנו, שבכל פעם מחדש משאיר אותנו בהרגשה שעשינו משהו טוב בשביל הגוף שלנו, ואפילו יצאנו מזה שבעים.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט פנצנלה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סלט פנצנלה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

סלט פנצנלה

חולים על האיטלקים ועל הדרכים המגניבות שלהם לשלב לחם ישן בכל מיני מאכלים. ובעיקר אנחנו חולים על סלט הפנצנלה שלהם, עם ירקות טריים, גבינה וקוביות לחם, שהשף יוגב ירוס הצליח להביא פה למדרגת אומנות.

>> למתכון: סלט פנצנלה

סלט תפוחי אדמה עם טונה ולימון כבוש (צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן

סלט תפוחי אדמה עם טונה ולימון כבוש

רוצים להפוך סלט למשביע? הוסיפו לו תפוחי אדמה. רוצים אותו סותם ממש? תנו גם בטונה. הסלט הזה מפליא לעשות עם שני האלמנטים האלה - בתוספת לימון כבוש, ביצה ופלפלצ'ומה, וגם חסה, זיתים טעימים ועוד הפתעות. ליגה.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה עם טונה ולימון כבוש

סלט תפוחי אדמה (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט תפוחי אדמה ופול ירוק | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט תפוחי אדמה ופול ירוק

והנה עוד אחד תפודי, שהוא בעצם סוג של סלט תפוחי אדמה משודרג - אלא שבשונה מהגרסה שאתם מכירים, כאן יש גם פול ירוק (אפשר לקנות קפוא, ואפילו מקולף), שהופך אותו למיוחד, טעים ומשביע יותר.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה ופול ירוק

סלט טבולה קינואה (צילום: עופרי זוטא, אוכל טוב)
סלט טבולה קינואה | צילום: עופרי זוטא, אוכל טוב

סלט קינואה ונבטוטים

כן, אנחנו פולשים לאזור המטבח הבריא, אבל אל תיתנו לזה להרתיע אתכם כי מדובר באמת ביופי של סלט. מכירים סלט בורגול? אז זה קצת דומה - למעט העובדה שכאן הקינואה מחליפה את הבורגול, וכמובן הרוטב המטריף שסלט בורגול יכול רק לחלום עליו, של לימון ומיץ רימון.

>> למתכון: סלט קינואה ונבטוטים

סלט קינואה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סלט קינואה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

סלט קינואה וירקות

ואם כבר קינואה - הנה סלט קינואה שאנחנו ממליצים עליו בכל הזדמנות, ובאופן אישי מחשיבים כאחד ממתכוני הקינואה הטעימים ביותר שניסינו. מלא ירקות טריים, קצת חריף, רענן בטירוף וטעים בשיגעון.

>> סלט קינואה וירקות

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים

שמים עגבניות ובצלים בתנור, בזמן שהם נצלים מבשלים את העדשים - ואז אפשר להתרחק מאזור הכיריים והתנור עד שהכל מוכן. מצננים, מתבלים, מערבבים - ויש לכם ארוחה טעימה, משביעה וקלה קלה.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים

סלט תרד ורוקט עם קוביות עוף של עוף טוב (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
סלט תרד ורוקט עם קוביות עוף | צילום: דן פרץ, עוף טוב

סלט תרד ורוקט עם קוביות עוף פריכות

כמה פעמים ניסיתם להחליט מה לאכול לארוחת צהריים זריזה? מוכנים להתערב שלא פעם ולא פעמיים. הסלט העשיר הזה יסגור לכם יופי של פינה, עם העלים הירוקים ונגיסי העוף הפריכים והכיפיים.

>>> למתכון: סלט תרד ורוקט עם קוביות עוף פריכות ושקדים קלויים

סלט עגבניות ושעועית לבנה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
סלט עגבניות ושעועית לבנה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

סלט עגבניות ושעועית בובס

אין הזדמנות שלא נשמח לאכול את הסלט הקליל והכיפי הזה: עגבניות, בצל סגול ואם אתם אמיצים אפשר גם פלפל חריף, ביחד עם שעועית בובס וקרעי פיתה צלויה עם סומאק ושמן זית. מגרה או לא מגרה?

>>> למתכון: סלט עגבניות ושעועית לבנה

סלט עדשים (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
סלט עדשים | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

סלט עדשים מתובל

זה סלט שיכול להיכנס בקלות לתפריט הקבוע שלכם: עדשי בלוגה חגיגיות שיישארו ייצוגיות לאורך זמן עם טונות של ירוקים, לימון פרסי, צ'ילי ואבוקדו. אמרתם עדשים, אמרתם בריא ומשביע.

>>> למתכון: סלט עדשים מתובל

סלט קינואה צבעוני (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
סלט קינואה צבעוני | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

סלט צבעוני של קינואה אדומה

הקינואה האדומה מתה שתעשו לה כבוד ותיקחו אותה איתכם למטבח, שם היא תזכה לליווי של ירקות שנחתכו לקוביות קטנות, עשבי תיבול ורוטב מהמם. התוצאה? סלט מתפצפץ בפה, מלא צבע וטעמים, שהוא האמא של הארוחות בצורת סלט.

>>> למתכון: סלט צבעוני של קינואה אדומה

סלט קוסקוס, איטריות גזר, צימוקים, אגוזים ועשבי תיב (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט קוסקוס, איטריות גזר, צימוקים, אגוזים ועשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט קוסקוס עם ירקות, צימוקים ואגוזים

שילוב אולטימטיבי של פריכות, רכות וטעמים: שי-לי ליפא מכינה סלט שיכול לעבוד בכיף כארוחה מלאה - קוסקוס מלא, רצועות גזר, פקאנים מתוקים, עשבי תיבול טריים ורוטב חמוץ ומתוק.

>>> למתכון: שלט קוסקוס עם ירקות, צימוקים ואגוזים

סלט הכל של אורנה ואלה

לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו ממש מתגעגעים לאורנה ואלה. כשתוקף אותנו געגוע כזה אנחנו רוכשים צרורות טריים של עשבי תיבול ומכינים את סלט הכל הקלאסי והטוב, עם הרוטב הירוק האהוב שרק אחרי שמכינים אותו מבינים כמה הוא פשוט.

>>> למתכון: סלט הכל של אורנה ואלה

סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת (צילום: נטע-חן ליבנה, אוכל טוב)
סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת | צילום: נטע-חן ליבנה, אוכל טוב

סלט גריסי פנינה וכרובית

כמה אנחנו אוהבים סלטים חדשים ששוברים את שגרת החסה, עגבנייה ובצל? ממש אוהבים. עכשיו תציצו בתמונה כאן למעלה ותבינו למה כל כך התרגשנו מהסלט הזה, שמשלב בין כרובית לגריסי פנינה וצ'ילי.

>>> למתכון: סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

למה עם כוסמת? כי זה בריא בטירוף, וכי גם אם אתם לא נמנים עם חסידיו של הטעם הכוסמתי, פה אתם תקבלו אותו בשמחה. סלט שקיבל השראה מסלט האורז האגדי של אורנה ואלה.

>>> למתכון: סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

סלט עם אורז מלא (צילום: נטע-חן ליבנה, אוכל טוב)
סלט עם אורז מלא | צילום: נטע-חן ליבנה, אוכל טוב

סלט אורז מלא עם פטה ואגוזי מלך

יודעי דבר מערבבים את האורז שלהם עם הסלט, אז קבלו מתכון שהולך צעד קדימה ומראש כולל את האורז בפנים, ביחד עם המלפפונים, העגבניות והבצל, וגם מגדיל לעשות ומוסיף פטה ואגוזי מלך. אם זה לא סלט שהוא ארוחה טעימה לאללה, אנחנו לא יודעים מה כן.

>>> למתכון: סלט אורז מלא עם פטה ואגוזי מלך

בתיאבון!