
סלט עגבניות ושעועית לבנהסלט נהדר שהוא ארוחה קלה בפני עצמו: עגבניות, בצל סגול ואפשר גם פלפל חריף אם אתם אמיצים, ביחד עם שעועית בובס וקרעי פיתה צלויה עם סומאק ושמן זית. טיפ שלנו: תכפילו כמויות. סלט מפתיע, בריא וסופר סופר טעיםעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם17/06/1807:23 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מסננים את השעועית מנוזלי ההשריה, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה במכסה סגור. מסירים את הקצף, מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה, כשעה וחצי (ראו הערות). שעועית בובס, סוגת|צילום: סוגתלאתר סוגת2חוצים את הפיתה לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים דקים. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים סומאק. מעבירים לתנור – למצב גריל – עד שהפיתה נקלית (משהו כמו 4 דקות). 3קוצצים את העגבניות גס, פורסים את הבצל וקוצצים את הכוסברה. 4חותכים את הפיתה לחתיכות ומעבירים יחד עם השעועית, העגבניות, הבצל והכוסברה לקערה. מוסיפים חצי כפית סומאק, מלח, שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם. >> לבלוג של עידית -טעים! הערות: * ככל שתשרו יותר את השעועית, כך תוכלו לבשל אותה פחות. אני השריתי אותה במשך 16 שעות ובישלתי במשך כשעה. * אפשר לשמור קצת מקרעי הפיתה הקלויה לפיזור מעל הסלט, רגע לפני ההגשה. * אפשר להוסיף לסלט חצי פלפל ירוק חריף, פרוס. * כדאי להכין את כל חבילת השעועית (500 גרם) ולהשתמש בחצי השני למטרות אחרות או להקפאה (או פשוט להכפיל את כמות הסלט). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |