אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

סלט קוסקוס תוניסאי עם טונה, לימון כבוש, הריסה וזיתים

עשר דקות עבודה, ויש לכם סלט שהוא ארוחה שכולה טעם: קוסקוס עם טונה ולימון כבוש, מתובלים בהריסה וזיתים, שעם קצת דמיון יכול להחליף את הכריך המסורתי. מתכון מתוך הספר "בואו לאכול" של מיכל וקסמן

|בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים| פורסם20:36
סלט קוסקוס תוניסאי עם טונה, לימון כבוש, הריסה וזית (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים)
צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים
Rating:3.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקוסקוס:

  • 1 כוס קוסקוס אינסטנט
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים
  • 1 כוס מים רותחים

לסלט:

  • 6-4 פרוסות של לימון כבוש, קצוצות גס, ועוד 2 פרוסות לקישוט

  • 15 זיתים שחורים מצומקים (כמו טאסוס), קצוצים גס
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפיות גדושות אריסה (או יותר, אם אוהבים חריף מאוד)
  • 2 עגבניות גדולות בשלות, זרעים ומיץ סחוטים
  • 1 קופסה (160 גרם) שימורי טונה בשמן זית
  • שמן זית, לזילוף
  • 1 בצל ירוק, חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ (החלק הירוק בלבד)

אופן ההכנה:

1בקערה, מערבבים קוסקוס, שמן זית ומלח. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים ומשהים 5 דקות.

2בינתיים קוצצים את הירקות, סוחטים את העגבניות ומסננים את הטונה מהשמן.

3מערבבים את הקוסקוס במזלג. משטחים על צלחת, לקירור.

4מערבבים את הקוסקוס עם הירקות והאריסה.

5עורמים את סלט הקוסקוס בשתי צלחות. מניחים על כל ערימה נתחי טונה. מזלפים מעל שמן זית. מקשטים בבצל ירוק ובפרוסות לימון כבוש.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il