mako
פרסומת

העוגות הכי טובות שמכינים בקערה אחת

אנחנו חולים על פבלובה, טירמיסו ועוגות מוס בשלושה צבעים, אבל בבית? אנחנו מכינים רק עוגות בחושות, ורצוי כאלה שמלכלכות לנו רק קערה אחת. עם פירות או שוקולד, כאלה שהולכות הכי טוב עם נס קפה במרפסת וכאלה שיכולות לייצג אותנו בכבוד גם כשבאים אורחים: אלה העוגות-בקערה-אחת הכי טובות שלנו

mako אוכל
פורסם:
עוגת תותים ושקדים
עוגת תותים ושקדים | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

ההדריות

אין ספק שפירות הדר הם הכוכבים של העוגות הבחושות. עוגת תפוזים היא כנראה העוגה שתמצאו הכי הרבה אצלנו בבית, אבל גם פירות הדר אחרים ילכו מצוין. הפירות מעניקים לעוגה רעננות וחמצמצות עדינה וגם ריח משכר, והסוד האמיתי הוא בשילובים: למשל - עוגת ריקוטה ולימון רכה ועדינה, ללא קמח כלל, או עוגת תפוזים עם מייפל (מסתבר ששני אלה הם שילוב מושלם). 

עוגת ריקוטה ולימון לפסח - פרוסה
עוגת ריקוטה ולימון. רכה כמו חלום | צילום: קרן אגם, mako אוכל
עוגת מייפל תפוז
עוגת מייפל תפוז. שילוב מנצח | צילום: קרן אגם, mako אוכל

המפנקות

לעוגות בחושות יצא, משום מה, שם של "פושטיות", אבל זו למעשה טעות של כאלה שלא טעמו מימיהם עוגה בחושה מפנקת באמת. הרי הסוד של עוגות-בקערה, הוא מה ששמים בקערה: ככל שהשילובים יהיו עשירים, מגוונים, מפתיעים ואפילו מושחתים - ככה העוגה שלכם תצא יותר וואו, ופחות סתם עוד עוגה. זקוקים לרעיונות? שמנת וריבת חלב למשל, או שיש-שוקולד-חמאת בוטנים. ואל דאגה, יש לנו גם מתכונים. 

עוגת שמנת ריבת חלב
עוגת שמנת ריבת חלב | צילום: קרן אגם, mako אוכל
פרסומת

עוגת שיש שוקולד חמאת בוטנים
צילום: קרן אגם, mako אוכל

ויש גם שילובים יותר סטנדרטיים, אבל כאלה שתמיד עובדים, כמו למשל קוקוס ושוקולד, קפה ושוקולד, או פשוט שוקולד ושוקולד. 

עוגת קפה עם פירורי שוקולד
עוגת קפה עם פירורי שוקולד | צילום: קרן אגם, mako אוכל
עוגת טריפל שוקולד
עוגת טריפל שוקולד | צילום: קרן אגם, mako אוכל
פרסומת

הפירותיות

בניגוד לעוגות תפוזים או לימון, שבהן משתמשים במיץ של הפרי ונהנים מהטעם והריח אבל לא מהדבר עצמו, עוגות בחושות עם פירות הן מבחינתנו לגמרי הליגה העליונה של העוגות-בקערה-אחת: הן נהנות ממשחק מרקמים מעניין, אקסטרה עסיסיות בזכות הפירות האפויים, הן טעימות בטירוף ובעיקר - הן כל כך יפות, שאפילו שהן רק בחושות, אנחנו תמיד מזמינים אורחים כשאנחנו מכינים אותן. אתם יודעים, בשביל להשוויץ. בין העוגות הכי מרשימות שלנו תמצאו את עוגת התותים והשקדים, ואת עוגת השוקולד והאגסים. אנחנו לא יכולים להחליט מי מהן טובה יותר, ומזל שלא צריך לבחור. 

עוגת תותים ושקדים
עוגת תותים ושקדים | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד ואגסים
עוגת שוקולד ואגסים. הוואו מגיע אחרי שפורסים | צילום: קרן אגם, mako אוכל