אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת אגסים ושקדים

אתם יכולים לבחור לאכול אותה חמה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, אבל גם יום אחרי היא תהיה לא פחות מנהדרת. שילוב מקסים של אגסים, שקדים ופקאנים, שיהפוך לכם את סוף השבוע הקרוב לכזה שלא תרצו שיסתיים

|mako אוכל| פורסם07:16
עוגת אגסים ושקדים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:3.5123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

  • 4 אגסים בינוניים, קלופים, חצויים, נקיים מחרצנים ופרוסים לפרוסות דקות
  • חצי כוס (50 גרם) פקאנים, קצוצים
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 4 ביצים גודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • חצי כפית תמצית וניל איכותית
  • חצי כוס (120 מ"ל) משקה רוויון
  • כוס (100 גרם) שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)
  • שליש כוס (45 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית התבנית באופן חופף עד לכיסוי מלא של התחתית. מפזרים מעליהם את הפקאנים הקצוצים.

3מוסיפים לתבנית (מעל האגסים) את סוכר הווניל ומיץ הלימון, ומניחים את התבנית בצד.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4מערבבים במהירות בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

5מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והרוויון וממשיכים לערבב.

6מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

7שופכים את תערובת העוגה על תערובת האגסים בתבנית.

8ואופים כ-45-50 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה כבר אחרי 35 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

9מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כשלושה ימים.

עוגת אגסים ושקדיםוהנה הרגע לו חיכיתם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת לימון וקוקוס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il