עוגת אגסים ושקדיםאתם יכולים לבחור לאכול אותה חמה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, אבל גם יום אחרי היא תהיה לא פחות מנהדרת. שילוב מקסים של אגסים, שקדים ופקאנים, שיהפוך לכם את סוף השבוע הקרוב לכזה שלא תרצו שיסתיים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית התבנית באופן חופף עד לכיסוי מלא של התחתית. מפזרים מעליהם את הפקאנים הקצוצים. 3מוסיפים לתבנית (מעל האגסים) את סוכר הווניל ומיץ הלימון, ומניחים את התבנית בצד. >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 4מערבבים במהירות בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. 5מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והרוויון וממשיכים לערבב. 6מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 7שופכים את תערובת העוגה על תערובת האגסים בתבנית. 8ואופים כ-45-50 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה כבר אחרי 35 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כשלושה ימים. והנה הרגע לו חיכיתם|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |