אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת מייפל תפוז

החזאים מדברים על סערה נוספת בסוף השבוע הקרוב, ואנחנו רק מדברים על העוגה שתלווה את עשרות כוסות התה שאנחנו מתכוונים לשתות במהלכה. אחרי לא מעט דיונים, החלטנו ללכת על עוגת המייפל תפוז הנהדרת הזאת

|mako אוכל| פורסם07:12
עוגת מייפל תפוז (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7143reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):

  • 3 ביצים בגודל L
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • רבע כוס סירופ מייפל
  • חצי כוס שמן
  • רבע כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות
  • כפית קליפת תפוז מגורררת
  • כוס (200 גרם) גבינת ריקוטה (לא מלוחה) או 200 גרם שמנת חמוצה
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • קורט מלח

לציפוי:

  • כוס אבקת סוכר
  • רבע כוס סירופ מייפל
  • כף מים רותחים
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר לקבלת מעט נפח.

3מוסיפים את המייפל והשמן ומערבבים שוב.

4מוסיפים מיץ התפוזים והקליפה המגוררת ומערבבים שוב.

5מוסיפים ריקוטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט (רק עד לקבלת תערובת אחידה).

6מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-35 דקות (העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו). מצננים לחלוטין.

7מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם המייפל, תמצית הווניל והמים הרותחים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים מעט אבקת סוכר, אם היא סמיכה מדי מוסיפים מעט מים). מצפים את העוגה ומגישים.

* העוגה נשמרת במקרר כשלושה עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

* הציפוי מוסיף לעוגה מתיקות ואני אישית לא הייתי מוותרת עליו. אם בכל זאת תחליטו לוותר אני ממליצה להוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לתערובת העוגה או לקשט בהמון אבקת סוכר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו פאדג' בראוניז קפה וריבת חלב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il