עוגת שיש שוקולד חמאת בוטניםנמאס מעוגות השיש הסטנדרטיות? מצאנו לזה פתרון: מחמממים חמאת בוטנים כמה שניות במיקרו, והופכים את השיש הרגילה למגניבה פי אלף. וכמה קערות צריך ללכלך בשביל העוגה הזו? נכון מאוד, אחת בלבד![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב. 3מוסיפים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים שוב (ניתן לחמם אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך). 4מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים שני שליש מהתערובת לתבנית ומיישרים. 6מוסיפים לשליש התערובת שנותרה בקערה את אבקת הקקאו וממרח השוקולד, ומערבבים עד לאחידות. 7מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית, מעל הבלילה הבהירה, ובעזרת סכין מערבבים את שתי התערובות ליצירת מראה שיש. 8אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר 3-4 ימים. * אם אין ממרח שוקולד, אפשר להסתפק ב-3 כפות קקאו. * לחלופין, אם אין קקאו אפשר להשתמש ב-4 כפות ממרח שוקולד. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה >> בשבוע שעבר הכנו עוגת נוטלה וקפה >> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנהמתכונים לראש השנה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |