מכל המתכונים ללחם ללא לישה - אלה המנצחים
לחם בסיר, שנראה כמו האמא של לחמי המחמצת, בגטים שכבר קנו לעצמם (ולנו) תהילת עולם, לחמי בריאות משגעים וגם פוקצ'ה, ג'בטה, חלה ואפילו בייגל. את כל אלה אפשר להכין מבצקים שרק מערבבים בקערה, והקסם הזה לא מפסיק לרגש אותנו

לחם בסיר ללא לישה
לא כולם יודעים, אבל את טירוף האפייה ללא לישה התחיל מארק ביטמן, כתב האוכל המיתולוגי של ה"ניו יורק טיימס", כשפרסם לפני כ-15 שנה את מתכון הלחם הפראי של ג'ים לאהי ממאפיית סאליבן שבמנהטן. מאז הרבה קערות של בצק דביק זרמו בירדן. כאן המתכון בגרסה של מירב גביש מהבלוג גבישס.

לחם בריאות ללא לישה
זה כבר מתכון של קרן אגם, ללחם שחציו קמח לבן וחציו קמח כוסמין מלא. בציפוי שלו תמצאו תערובת של גרעיני חמנייה ודלעת, פרג ושומשום, וכל האירוע ביחד יוצא אומנם בריא אבל גם מאוד מפנק. הבצק עצמו רטוב ודביק, כמו הרבה מאוד בצקים ללא לישה, אבל אל חשש - בסוף יוצא לחם מצוין, רך, אוורירי וטעים.

לחם כוסמין ללא לישה
רוצים את הלחם שלכם מלא לגמרי? נסו את המתכון הזה, שכולו קמח כוסמין מלא, בלי משחקים. כאן יש גם קטע עיצובי: מדובר למעשה בשלושה לחמים קטנים שמתחברים זה לזה בתבנית.

בגט ללא לישה
קשה לדבר על קרן אגם ועל בצקים ללא לישה בלי להזכיר את ה-מתכון שלה, לבגטים משובחים שלא ראו מיקסר מימיהם. בערב מערבבים את המרכיבים בקערה (כף עץ תספיק), בבוקר מעצבים ואופים, ורק בשביל הרושם שהשארנו לאורך השנים עם הבגטים האלה אנחנו מרגישים שאנחנו חייבים לקרן אגם את חצי הממלכה (שאין לנו).
>> וזה סוג של טייקאוף מאוחר למתכון של קרן אגם: מאפי זיתים ללא לישה

בייגל ללא לישה
לא נשקר, יש קצת טרחה במתכון הזה. אומנם אין לישה, אבל כן יש עניין של קיפול עם חמאה ורידוד, שגורם לנו לא להתייחס אליו כמתכון בזק. אבל אז מגיע החלק שאנחנו אוהבים: חותכים את מלבן הבצק לרצועות בעזרת גלגלת פיצה, מסובבים כל רצועה סביב עצמה וסוגרים לבייגל. את זה אופים, והטעם וואו.

חלת בריוש ללא לישה
ומה, חלה אי אפשר להכין מבצק ללא לישה? אפשר גם אפשר. ולא סתם חלה אלא חלה בווייב של בריוש, שברצועות הבצק שלה מסתתרים גם פצפוצי שוקולד.

פוקצ'ה ללא לישה
והנה עולה ובאה החברה פוקצ'ה, שתשדרג כל בראנץ' שתארחו ותגרום לכולם לחשוב שאתם צריכים דחוף לעזוב את הדיי ג'וב ולהתמסר באופן מוחלט לאפייה של פוקצ'ות. ומה מגניב? את הבצק אפשר להכין גם 48 שעות מראש.

ג'בטות ללא לישה
תראו, המתכון הספציפי הזה הוא לג'בטות ממולאות בתרד וגאודה, אבל אין שום מניעה להתעלם מהחלק הזה ולהכין את הג'בטות נקיות, כפי שהן. עכשיו השאלה היא למה בעצם.
בתיאבון!