https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בייגל ללא לישה

קשה שלא להימשך מיידית למתכונים ללא לישה: הם חוסכים שטיפה של קערת המיקסר ובאמת שהם יוצאים לא פחות טעימים. עד כמה זה קל? בסך הכל מערבבים הכל יחד, מקפלים, מרדדים, מלפפים והופ לתנור. מומלץ להיעזר בילדים

בייגל ללא לישה (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-7 בייגלה:

  • 100 מ"ל חלב פושר
  • 100 מ"ל מים פושרים
  • 100 גרם שמן
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית אבקת אפייה
  • כף סוכר
  • כף טחינה גולמית
  • 400 גרם קמח לבן/קמח לחם/כוסמין לבן
  • כפית מלאה מלח

למריחה:

  • 60 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

להברשה:

  • חלמון ביצה עם כפית מים ורבע כפית סילאן

אופן ההכנה:

1מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים.

לערבב את כל החומרים עד לאיחודלערבב את כל החומרים עד לאיחוד|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

2מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי, בקיץ פחות).

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע https://www.anatelisha.co.il/%d7%91%d7%99%d7%99%d7%92%d7%9c-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%94/

וזה האינסטגרם המהמם שלהhttps://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

3מורידים את הבצק למשטח ובעזרת הידיים יוצרים מלבן גדול (ניתן להעזר במערוך).

יוצרים מלבן ארוך עם הידיים או מערוךיוצרים מלבן ארוך עם הידיים או מערוך|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

4מפזרים את החמאה על כל משטח הבצק בעזרת הידיים.

ומתחילים לקפלומתחילים לקפל|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

5מקפלים שליש תחתון למרכז ומעליו מקפלים שליש עליון כך שמתקבל מלבן צר וארוך.

וממשיכים לקפלוממשיכים לקפל|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

6מקפלים שליש ימני למרכז ומעליו שליש שמאלי. מכסים ומניחים בצד ל 10 דקות.

עכשיו לרדדעכשיו לרדד|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

7מרדדים שוב בעזרת הידיים/מערוך למלבן בעובי סנטימטר.

כמעט סיימנוכמעט סיימנו|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

8בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב 4 ס״מ.

מלפפיםמלפפים|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

9מגלגלים כל רצועה לגליל ארוך ומלופף (מומלץ לראות את סרטון ההכנה) וסוגרים בקצוות.

עוד התפחה ולתנורעוד התפחה ולתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

10מניחים בתבנית עם נייר אפייה.

11מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

12מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית רגילה, לא טורבו).

13מורחים את הבייגלים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה.

טא-דם! איזה יופי ואיזה ריחטא-דם! איזה יופי ואיזה ריח|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen_OBJ

* שימו לב, זמני ההתפחה עלולים להשתנות בהתאם למזג האוויר.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il