
ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישהאל תילחצו מזמני ההכנה - העבודה שלכם בשביל הג'בטות האלה מסתכמת בערבוב בכף ועוד כמה קיפולים. אז אם גם אתם בחיפוש אחרי הפחמימה שתחבק אתכם בימים האלה - בהחלט יכול להיות שזאת האחת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
בתקופה כזו, שבה כולנו בבית, הכי כיף להתנחם בפחמימות שוות - ואין כמו בצק ללא לישה כדי לענות על הצורך הזה. ההכנה של הג'בטות האלה יחסית מהירה, בלי התפחות של יממה, הריח בבית מעלף, המראה הכי יפה שיש והטעם – וואו. אני הכנתי מהן כריכים אבל אם היה פה סיר דגים חריפים הייתי כנראה טובלת את הג'בטות ברוטב וככה מסיימת את כל התבנית. המצרכים :9 ג'בטות:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה (או קופסה) קמח, שמרים, מלח, דבש, שמן זית ומים. יתקבל בצק מאוד מאוד דביק (אם הוא לא דביק מאוד – מוסיפים עוד קצת מים). 2מוסיפים את התרד והגבינה ומערבבים שוב היטב. הבצק עדיין יהיה מאוד דביק. מכסים בניילון (אם זו קופסה – במכסה) ומניחים לשעה וחצי. 3מרטיבים את הידיים ומקפלים את הבצק (מרימים אותו ומניחים על עצמו, ראו בסרטון). מכסים שוב וממתינים חצי שעה. 4מקפלים שוב, מכסים, ממתינים עוד חצי שעה ומקפלים בפעם השלישית. מכסים לעוד חצי שעה. 5מקמחים היטב משטח עבודה ומחממים תנור ל-230 מעלות. 6מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומקמחים מעט. 7הופכים את הקערה עם הבצק על המשטח המקומח ומקמחים את החלק העליון של הבצק. 8בעזרת הידיים מועכים את הבצק בעדינות לריבוע. 9חותכים את הבצק ל-9 ריבועים בעזרת קלף או סכין. 10מרימים את ריבועי הבצק בעדינות בעזרת הקלף ומעבירים לתבנית באופן מרווח. 11אופים 20-25 דקות, עד שהג'בטות שחומות למראה. מגישים טרי. ג'בטות ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכלבתיאבון! ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |