
חלת בריוש ושוקולד ללא לישהאחרי באגטים, לחמניות ופוקצ'ות ללא לישה, קרן אגם הכינה חלת בריוש עם מילוי שוקולד ולא האמינה כמה טוב זה יצא. אל תיבהלו מהמראה המחוספס של הבצק אחרי הערבוב - כי תצא לכם מהתנור חלה חתיכית מהממת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
בכל פעם שאני מכינה עוד מאפה מבצק ללא לישה, אני מתרגשת מחדש שזה עובד כל כך טוב בלי מיקסר, בכלום עבודה וזמן. לוקח בערך שתי דקות להכין את הבצק ואני כל כך אוהבת את הקסם שמתקבל אחר כך. הפעם הכנתי מבצק שמרים ללא לישה עוגת שמרים סטייל חלת בריוש ממולאת שוקולד שיצאה רכה ואוורירית, ממש כמו עוגת שמרים. שימו לב:הערבוב בקערה יכול להטעות את מי שמכין בצק ללא לישה בפעם הראשונה מכיוון שהבצק לא נראה חלק ויפה כמו בצק שלשים במיקסר - מתקבל בקערה בצק מאוד מאוד דביק עם מרקם ״מלוכלך״, אבל זה בסדר גמור ולמראה המחוספס לא יישאר זכר בתוצאה הסופית של החלה. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק גדולה:
להברשה ועיטור:
אופן ההכנה:1מניחים בקערה גדולה קמח, סוכר, מלח, שמרים יבשים, ביצים, חמאה מומסת ושמנת חמוצה ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים בהדרגה את החלב (לא מוסיפים את כל הכמות בבת אחת כי לא בטוח שהבצק צריך את כולה) ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת והבצק מאוד מאוד דביק. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים מעט חלב בכל פעם. 2מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר. 3אחרי שהבצק תפח מקמחים אותו מעט מלמעלה. מקמחים היטב גם את משטח העבודה והופכים את הקערה עם הבצק על המשטח המקומח. מקפלים את כל הבצק פנימה לצורת כדור בעזרת הידיים או בקלף (זה יעזור לו להתייצב לגמרי). פרוסות חלת בריוש במילוי שוקולד ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מחלקים את כדור הבצק הגדול לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן באורך התבנית. מפזרים שורה נדיבה של שוקולד צ'יפס בשליש התחתון של כל אחת מיריעות הבצק ומגלגלים. קולעים צמה משלוש הרצועות. 5משמנים תבנית, מעברים אליה את החלה הקלועה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של 35-40 דקות. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. 7מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שהחלה שחומה למראה ומוכנה. 8מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, פורסים וזוללים. * לגרסת פרווה ממירים את חמאה במרגרינה/נטורינה ואת החלב במים. * אפשר להחליף את פצפוצי השוקולד בכל מילוי אחר שאוהבים. * אם רוצים להשאיר את החלה ללא מילוי, יש להוסיף לבצק מראש עוד שליש כוס סוכר. חלת בריוש ושוקולד ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |