מאפה זיתים ללא לישהבלי מאמץ, בלי מיקסר ובלי ציוד מיוחד: ככה תכינו מאפה זיתים בסגנון בגט בכמה שלבים פשוטים, כשכל מה שצריך הוא קערה וכף עץ וקצת סבלנות. תפשילו שרוולים, יש פה מתכון מנצח שיפתח לכם את החשק לאפות![]() צילום: יעל קצב, mako אוכל |
המצרכים :ל-6 מאפים:
אופן ההכנה:1מניחים את המצרכים בקערה ומערבבים בעזרת כף עץ או ידיים מעט משומנות, אין צורך ללוש, רק לערבב עד לאיחוד. מאפה זיתים ללא לישה - מערבבים לאיחוד ומניחים לתפיחה|צילום: יעל קצב, mako אוכל2מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה. 3אחרי שעת התפחה מקפלים את הבצק בעזרת כפות ידיים משומנות ומניחים להתפחה נוספת של שעה. כעבור שעה מקפלים ומניחים שוב להתפחה אחרונה של עוד שעה (כלומר סך הכל שלוש שעות התפחה). 4מחממים תנור ל-250 מעלות. מאפה זיתים ללא לישה - מחלקים לחתיכות ומסובבים כל אחת|צילום: יעל קצב, mako אוכל5מפדרים את משטח העבודה בקמח ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל 6-8 חתיכות, מסובבים כל חתיכת בצק (כמו בסרטון) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מאפה זיתים ללא לישה לפני אפייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל4מניחים תבנית בתחתית התנור ומוזגים אליה כוס מים רותחיםליצירת אדים (שיגרמו למאפה להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים, כמו בגט). 5מכניסים את הלחמים לתנור למשך 25-30 דקות עד להזהבה. מאפה זיתים ללא לישה של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכלעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב https://www.instagram.com/yaelkazav/ או בטיקטוק https://www.tiktok.com/@yaelkazav2המהמם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |