פוקצ'ה ללא לישהגם מי שלא פתח שקית של קמח בחייו יצליח להכין את הפוקצ'ה הזו, לפי המתכון של קרן אגם. יודעים לערבב בכף? אז זהו, אתם יודעים להכין פוקצ'ה, ועוד אחת רכה וטעימה באופן מיוחדקרן אגםhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|mako אוכל| פורסם16/10/2207:07 ![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים רק עד לאיחוד של החומרים (שימו לב: מדובר בערבוב של דקה לכל היותר, הבצק נשאר "מלוכלך" ולא הופך לבצק כמו בצק שמרים). 2מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר (בקיץ תכניסו את הקערה למקרר). אפשר גם להתפיח את הבצק למשך לילה או אפילו 48 שעות במקרר. 3מברישים בשמן זית בנדיבות תבנית מלבנית 25X40 ס"מ ומעבירים את הבצק לתוכה. בשלב הזה לא מעצבים את הבצק, רק מניחים לו בתוך התבנית. מותחים ניילון נצמד מעל ומתפיחים אותו שוב למשך שעה. 4אחרי שעה מזלפים מעל הבצק שמן זית ויוצרים גומות בעזרת האצבעות. תוך כדי מותחים את הבצק בתוך התבנית עד שהוא מכסה את כל התחתית. כל כך פלאפית מבפנים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako5מכסים ומניחים להתפחה של 40 דקות. 6מחממים תנור ל-225 מעלות. 7כשהבצק בתבנית תפח מזלפים שוב מעט שמן זית, ובעזרת האצבעות מחדירים פנימה את השמן. מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין. 8אופים 25-30 דקות עד שהפוקצ'ה שחומה למראה. מוציאים מהתנור, מברישים בעוד קצת שמן זית אם רוצים ומגישים חם. בהצלחה! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |