
בגט ללא לישהזה לא קורה לנו הרבה, שאנחנו מתקמצנים על מתכון בשביל להמשיך לזכות בכל התהילה בעצמנו. עם המתכון הזה שעלה ב"נשואה למאפייה" זה קרה, אבל בסוף החלטנו שזכות הציבור לדעת: אפשר להכין בקלות בבית בגט צרפתי מושלם![]() צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה |
המצרכים :ל-3 בגטים לא גדולים:
לאפייה:
אופן ההכנה:1לילה קודם מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בכף עץ 10-20 שניות, רק עד לאיחוד של החומרים. אם הבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים. 2מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר (חשוב - לא במקרר). לפני האפייה|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 3למחרת מחממים תנור ל-225 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה (אם יש אבן פיצה - ממקמים אותה על הרשת במרכז התנור). 4מקמחים משטח עבודה בהמון קמח ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח. 5הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, ומגלגלים את הבצק בתוך הקמח כדי שיהיה מקומח מכל הכיוונים. בגט מושלם ללא לישה|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה הכי פשוט שיש|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה6מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם. 7מותחים את הבצקבעזרת הידייםעל המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב.מהדקים את העלה למשטח כדי לשטח אותו עוד טיפה. 8מקפלים את השליש התחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר יפנה כלפי מטה ואם רוצים מעצבים קצת עם הידיים, ליצירת גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז. חתיך הורס|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה איך אפשר לסרב לשניים כאלה על הבוקר?|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה מבפנים|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה9מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה חותכים שלושה-ארבעה פסים אלכסוניים לאורך הבצק. ממשיכים עם שאר הבצק. 10כשכל שלושת הבגטים מוכנים, זורקים על תחתית התנור את קוביות הקרח ומיד מכניסים את הבגטים לתנור (אל תחששו מהקרח, הוא נמס מיד ומתאדה, ויוצר קראסט מדהים לבצק). 11אופים 20-25 דקות, עד שהבגטים שחומים ויפים. >> עוד הסברים ותמונות במתכון המקורי לבגט בבלוג "נשואה למאפייה" תגיות:בגט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |