אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

בגט ללא לישה

זה לא קורה לנו הרבה, שאנחנו מתקמצנים על מתכון בשביל להמשיך לזכות בכל התהילה בעצמנו. עם המתכון הזה שעלה ב"נשואה למאפייה" זה קרה, אבל בסוף החלטנו שזכות הציבור לדעת: אפשר להכין בקלות בבית בגט צרפתי מושלם

|mako אוכל| פורסם07:45
בגט מושלם ללא לישה - מבפנים (צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה)
צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה
Rating:4.7313reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-3 בגטים לא גדולים:

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח חלה, קמח לחם או קמח לבן רגיל
  • 5 גרם (כפית) שמרים יבשים
  • 2 כפיות גדושות מלח דק
  • 10 גרם (1 כפית) דבש (או סילאן)
  • 360 מ"ל (כוס וחצי) מי ברז

לאפייה:

  • 3-4 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1לילה קודם מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בכף עץ 10-20 שניות, רק עד לאיחוד של החומרים. אם הבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים.

2מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר (חשוב - לא במקרר).

עודמתכונים ב-10 דקות

בגט מושלם ללא לישה - לפני האפייהלפני האפייה|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

3למחרת מחממים תנור ל-225 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה (אם יש אבן פיצה - ממקמים אותה על הרשת במרכז התנור).

4מקמחים משטח עבודה בהמון קמח ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.

5הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, ומגלגלים את הבצק בתוך הקמח כדי שיהיה מקומח מכל הכיוונים.

בגט מושלם ללא לישהבגט מושלם ללא לישה|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייהבגט מושלם ללא לישה - 3 בגטיםהכי פשוט שיש|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

6מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.

7מותחים את הבצקבעזרת הידייםעל המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב.מהדקים את העלה למשטח כדי לשטח אותו עוד טיפה.

8מקפלים את השליש התחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר יפנה כלפי מטה ואם רוצים מעצבים קצת עם הידיים, ליצירת גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.

בגט מושלם ללא לישה - חתיך הורסחתיך הורס|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייהבגט מושלם ללא לישה - שני בגטיםאיך אפשר לסרב לשניים כאלה על הבוקר?|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייהבגט מושלם ללא לישה - מבפניםמבפנים|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

9מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה חותכים שלושה-ארבעה פסים אלכסוניים לאורך הבצק. ממשיכים עם שאר הבצק.

10כשכל שלושת הבגטים מוכנים, זורקים על תחתית התנור את קוביות הקרח ומיד מכניסים את הבגטים לתנור (אל תחששו מהקרח, הוא נמס מיד ומתאדה, ויוצר קראסט מדהים לבצק).

11אופים 20-25 דקות, עד שהבגטים שחומים ויפים.

>> עוד הסברים ותמונות במתכון המקורי לבגט בבלוג "נשואה למאפייה"

תגיות:בגט
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il