אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

לחם כוסמין ללא לישה

אין סיפוק כמו להכין בעצמכם לחם טרי. לא צריך מיקסר, רק לערבב וללוש דקה-שתיים לכל היותר. אל תיבהלו מהמרקם הדביק של הבצק, היתרון שלו אחר כך מתבטא באווריריות - ובסוף המתכון יש הרבה אפשרויות לגיוונים

|mako אוכל| פורסם12:40
לחם כוסמין ללא לישה של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.3182reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הכנת לחם בבית זה אחד הדברים הכי מספקים שיש. אני רגילה להכין המון לחמים, ותמיד שמחהלהכיר עוד ועוד טכניקות ושיטות, צורות ועיצובים שונים.

הלחם הזה עשוי כולו מקמח כוסמין מלא, כדי להכין אותו צריך בסך הכל ערבוב קל של הבצק בקערה ולישה ידנית של דקה,לכל היותר שתיים. אחד היתרונות שלו הוא שבסוף התהליך יוצאים ממנו שלושה לחמים קטניםשמחוברים זה לזה, אבל נפרדים בקלות וככה קל מאוד לחלק אותו בין האורחים בשולחן או להעניק במתנה לחמים טריים.

הרבה אנשים חושבים שעבודה עם קמח מלא קשה, או מניבה תוצאה דחוסה ויבשה, אבל זה ממש לא נכון:הדבר הכי חשוב בעבודה עם קמחים מלאים במאפי שמרים זה נדיבות בכמות הנוזלים. צריך לייצר בצק שהוא קצת דביק - הדביקות הזאת תהפוך בסופו של דבר לבצק אוורירי. אחרי שהוא יהיה מוכן - לא תאמינו שהכנתם את הלחם הזה בעצמכם בקערה.

המצרכים :

  • 550 גרם קמח כוסמין מלא
  • כף שמרים יבשים
  • 3 כפות דבש
  • כף שטוחה מלח דק
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן פשתן
  • חופן זרעי צ׳יה
  • 2 כוסות (480 מ״ל) מים

לציפוי:

  • חצי כוס שומשום לבן
  • חצי כוס שומשום שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה קמח, שמרים, מלח, דבש, שמן, זרעי צ׳יה, פשתן ומחצית מכמות המים. מוסיפים את יתרת המים לאט לאט במזיגה איטית תוך כדי ערבוב.

2ממשיכים לערבב את הבצק עם כף או שעוברים ללישה קצרה עם הידיים, עד שמתקבל כדור בצק קצת דביק - אבל שנפרד מהדפנות.

3מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מכדררים כל חלק לעיגול, מניחים את שלושתם על קמח או על מגש ומכסים להתפחה של 20 דקות.

בתבנית אינגליש קייקבתבנית אינגליש קייק|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מעבירים כל כדור למשטח מקומח, מרדדים לצורת מלבן דק (נעזרים במערוך), מקפלם את שני הצדדים אחד על השני, מרדדים בשנית ומגלגלים לצורת לחמנייה.

6מעבירים את תערובת השומשום לצלחת מספיק רחבה, מברישים כל אחד מ-3 הלחמים במעט מים ומגלגלים בשומשום.

7מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את הבצק כך ש-3 הלחמים הקטנים צמודים אחד לשני.

8מכסים ומתפיחים למשך 40-45 דקות. או עד שהלחם תפוח למראה.

9מחממים תנור ל-190 מעלות.

10אופים את הלחם 40 דקות עד שהוא משחים (וכל הבית מריח כמו מאפייה).

11מחלצים את הלחם מהתבנית ומצננים.

שינויים והמרות אפשריים:

* אפשר להמיר קמח כוסמין מלא בקמח מלא אחר

* אפשר לערבב כמה סוגי קמחים ולהכין גם עם קמח לבן

אפשר להמיר את שמן הזית ניתן בשמן קנולה

* אפשר להמיר את הדבש בסילאן או בסוכר חום

* אפשר להמיר את זרעי הפשתן והצ׳יה בכל סוגי הגרעינים שאוהבים

לחם כוסמין בלי מיקסרלחם כוסמין בלי מיקסר|צילום: קרן אגם, mako אוכל
...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il