20 מתכוני אורז חגיגיים לארוחת ראש השנה
מנות עיקריות בארוחת ראש השנה זה חשוב, אנחנו האחרונים שנזלזל, אבל אם מה שלידן לא מכבד אותן - כל הארוחה מסתכנת בציון לא משהו. אז מה עושים? דבר ראשון מחליטים על מנת האורז שאתם רוצים על השולחן, ובשביל זה אנחנו כאן עם 17 הצעות מנצחות

אורז הפתעות חגיגי וטעים
אורז הוא דגן שזורם על הכל. מה שלא תוסיפו לו, הוא יקבל באהבה. מלוח, מתוק, בחוץ או בפנים – הוא כבר יתאים את עצמו. במתכון הזה מוסיפים לאורז שלל תוספות מסוגים שונים, גם מיני ירקות, גם אטריות, גם שקדים וצנוברים וגם חמוציות וצימוקים, ומקבלים מנה חגיגית ומושקעת, עשירה במרקמים וטעמים, שתלווה באהבה את שאר המנות על השולחן.
ספנקוריזו – אורז עם תרד
איזו מנת אורז מפוארת ומושקעת. אולי זה בגלל שהיא מנה של מסעדה, אולי כי כל הירוקים פה משדרגים את האורז בשיגעון, אולי זו נגיעת הלימון – זה לא ממש משנה. האורז היווני הזה של מסעדת גרקו יוצא במרקם קטיפתי ובאמת יהווה פרטנר מושלם לכל מנה עיקרית שהיא. אז תתחילו לקצוץ.

אורז פרסי עם פירות יבשים
חוץ מריב משפחתי על שכבת התהדיג, האורז החגיגי הזה יעשה לשולחן החג שלכם רק טוב: הוא טעים, יפה, עשיר וממש פשוט להכנה.

אורז פרסי ירוק
עוד גרסה לאורז פרסי, הפעם הגרסה הירוקה. הצבע העז והיפה מגיע בזכות אפונה, פול, פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה ובצל ירוק (אפשר אפונה ופול קפואים כמובן). וגם פה, החדשות הכי טובות הן שהסיר המהמם הזה יגזול מכם עשר דקות עבודה בלבד (אנחנו נותנים למעבד המזון לקצוץ את העשבים).

עוגת אורז
במקום תפוחי אדמה בתחתית הסיר (לא שיש לנו איזושהי בעיה חלילה עם תפוחי אדמה), רון יוחננוב מפזר שקדיםץ כשהופכים את הסיר בסיום הבישול יוצאת מנת אורז מטריפה ביופי ובטעם.

כרוב ממולא
המתכון של סמדי בומבה, הלא היא סמדר וקנין, לכרוב ממולא. אין כאן התחכמויות מיותרות או תבלינים אקזוטיים, הכי ביתי והכי טעים שיש.

כרוב ממולא באורז בסמטי ובשר עגל
אם הגרסה למעלה היא הגרסה הפשוטה, אז הנה גרסת השף: עלי כרוב ממולאים של רפי כהן, מתוך ספר מתכוני הממולאים האגדי שלו.

קציצות אורז ממולאות
אוקיי, קבלו דרך מאוד שונה מהרגיל להגיש את מנת האורז שלכם - לא כשהוא ערום בקערה אלא בגרסת קציצות דווקא. במנה הזו אין בשר, אבל יש מילוי של פטריות שהופך את הקציצות התמימות למראה האלה למעדן אמיתי.

קציצות מנגולד, תרד ואורז
ועוד אופציה של קציצות, אחרונה, מבטיחים: מנה מזינה ובריאה של קציצות מעולות שאפשר גם להפוך לטבעונית ואפשר גם לאפות בתנור (פירוט מלא במתכון עצמו).

מנגולד ממולא אורז וסלק
כמובן שגם קטגוריית הממולאים נחשבת למנת אורז חגיגית, וכאן מדובר במתכון מעולה שאנחנו אוהבים מאוד. זה מזכיר מאוד קובה סלק עם אורז אדמוני טעים, רק עם מעטפת מנגולד.

אושפלאו לא מסורתי (וטעים בשיגעון)
אושפלאו (או פילאו, פלוף, פולאו, אושפלוב וגם פולאה) נחשב לתבשיל אורז ביתי, אבל כשמשדרגים אותו גם עם פרגית וגם עם סינטה, בנוסף לגזר והדלעת - כבר מקבלים מנה שעושה כבוד לשולחן ראש השנה.
אורז ירוק בתנור
הנה מתכון שהוא לא רק טעים וחגיגי, הוא גם הכי שגר ושכח שיש. ממש כמו לזרוק הכל לסיר אחד, פה זורקים הכל לתבנית אחת. מערבבים קלות, מכניסים לתנור ושוכחים. כשהוא יוגש בארוחת החג, ויתחילו לעוף המחמאות, תוכלו לעדכן את כולם שרק זרקתם כמה דברים לתבנית וזה מה שיצא (ואם תספרו שעמלתם עליו שעות – אנחנו ממש לא שופטים).
אורז פול
אורז פרסי עם בצל, פלפל חריף, פול והרבה הרבה שמיר, שמתובל בכמון ופלפל לבן ומזכיר שאורז ממש, אבל ממש לא חייב להיות מנה שקטה ונחבאת את הכלים.

אורז ביריאני עם טוויסט
עוד מתכון מסורתי שקיבל אצלנו סיבוב קטן ונחמד: מנת אורז בסמטי בסגנון הודי, ששודרגה שדרוג קטן אך משמעותי: במקום רק מים, היא מתבשלת גם בחלב קוקוס. כיף חיים.

אורז חגיגי הכי טעים שיש
מה החג הזה מבקש מכם? בדיוק את זה: קדירת אורז ארומטית עם הרבה בצל, כמה סוגים של פלפלים וברוקולי. תבשיל מהמם שיכול לשמש כתוספת או כמנה צמחונית משביעה וטעימה, בפחות מחצי שעת עבודה

וגם:

אורז עם עגבניות מיובשות וצנוברים
שדרגו את האורז הלבן בכמה תוספות פשוטות - ותקבלו תוספת חגיגית נפלאה, בהכי מעט מאמץ שאפשר. שימו לב - אם אתם לא מהמשתמשים באבקות מרק, פשוט השמיטו אותה ופנקו בעוד מלח.
אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול
את התבשיל הזה מכינים בשתי פעימות: מתחילים בבישול האורז בשפע מי מלח, כמו שמבשלים פסטה, מסננים, ואז מוסיפים את הירוקים ומבשלים עוד קצת - וכל זה בפחות משעה. בימים רגילים מגישים עם יוגורט, בחג - עם טחינה או אפילו סתם כך.

פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול
מחפשים איך לשדרג בקלי קלות את האורז הלבן? שי-לי ליפא מכינה מנת אורז שהיא התוספת המושלמת לכל ארוחה, עם גזר, המון בצל מטוגן וירוקים.

תבשיל אורז ובשר טחון
אורז בסגנון ערבי עם גזר, בצל, עגבניות ובשר טחון. בימים כתיקונם יכול לשמש כמנה עיקרית לכל דבר, ואפילו כארוחה שלמה.

אורז מלא עם עגבניות ואפונה
אורז מלא שמבושל בילט אין עם רוטב העגבניות (לא במקום מים אלא בנוסף). אנחנו הכנו רוטב שדורש טיפה תכנון (אבל היי, הנה קיבלתם מתכון קטן לרוטב מהיר שתמיד טוב שיהיה במקרר), אתם מוזמנים להשתמש בכל רוטב אחר. ולא לשכוח את האפונים!
הכתבה עלתה לראשונה בספטמבר 2023