mako
פרסומת

אלה המתכונים שהכי הלהיבו אתכם השנה

הרבה מאוד מתכונים חדשים עלו פה לאורך שנת 2023, חלקם אופנתיים (מגולגלות קינדר), חלקם קלאסיים (שעועית ירוקה מוקפצת), חלקם מקצרי דרך במטבח (הקובה!). אלה העשרה שאתם הכי אהבתם (והאמת, יש מצב שגם אנחנו)

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:|עודכן:
קובה פטנט, רון יוחננוב
קובה פטנט, רון יוחננוב|צילום: רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב
הקישור הועתק

מקום 10: מגולגלות קינדר, 41,286 צפיות

כמה באזז עוררו העוגיות המגולגלות האלה, עם אצבעות הקינדר וממרח אגוזי הלוז, כמה רעש הן עשו וכמה קילוגרמים הוסיפו לכולנו בירכיים, לפני שפינו את מקומן לסופ דאמפלינגסשהם עכשיו האובססיה של חצי מדינה. אז אם אתם בעניין לשחזר את המגולגלות האלה, זה לגמרי אפשרי, ואפילו פשוט.

מגולגלות קינדר בקופסה
מגולגלות קינדר|צילום: צילום ביתי, mako אוכל
איך מכינים פופקורן - שכבה אחידה
שכבה אחידה|צילום: Lucimara Terra, ShutterStock

מקום 9: פופקורן בסיר, 41,679 צפיות

מרוב מוצרי פופקורן מוכנים וטיפים להכנתפופקורן במיקרו, מתברר שהרבה מאוד אנשים לא זוכרים איך מכינים פופקורן בסיר, כמו שאלוהים התכוון. אנחנו שמחים שהם ממשיכים לפקוד את המתכון הזה, כי עם כל הכבוד לכל קיצורי הדרך וההברקות - פופקורן שלא נקש על מכסה של סיר מבפנים לנצח יהיה בעינינו קצת פחות אמיתי.

רולדה ריבת חלב לפסח
רולדה ריבת חלב לפסח|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

מקום 8: רולדת ריבת חלב כשרה לפסח, 42,302 צפיות

במקור המתכון הזה מיועד לפסח, אבל הרגישים לגלוטן מוזמנים ליהנות ממנו 365 יום בשנה, והאמת היא שגם מי שאינו רגיש לגלוטן לא יבחין בהבדל, אז בעצם הקהל של המתכון הזה הוא כולם, ותמיד. את הקמח מחליף קורנפלור (וקצת מאוד אבקת אינסטנט פודינג וניל - צליאקים, ודאו שהיא מותרת לכם לשימוש), המלית מבוססת על ריבת חלב ומבחוץ מפזרים קוקוס, כך שלמעשה אפשר לקרוא ליפיופה הזאת "רולדת אלפחורס".

פרסומת
מרק עגבניות ואורז
מרק עגבניות ואורז|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מקום 7: מרק עגבניות ואורז, 44,712 צפיות

מתכון של ענת אלישע למרק עגבניות (טריות או משומרות, הכל מתאים), עם הסמכה של אורז שהופכת אותו לארוחה חמה וטובה לכל דבר. שמועה גונבה לאוזנינו שהמרק הזה טעים גם קר, אבל נראה שייקח עוד זמן עד שנבדוק את זה בעצמנו.

קובה פטנט, רון יוחננוב
קובה פטנט, רון יוחננוב|צילום: רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב

מקום 6: קובה פטנט, 48,089 צפיות

פעם בכמה זמן רון יוחננוב מפגיז עם איזה טיפ גאוני בפשטותו, שמשנה לעשרות אלפי בשלנים את שגרת המטבח. השנה זה קרה עם השיטה שלו להכנת קובה, שלא דורשת הכנת בצק מסולת ומים ומלחמה עיקשת על מעטפת שתהיה מספיק דקה. בשיטה של יוחננוב פשוט טובלים את כדורי המילוי בביצה, סולת, שוב ביצה ושוב סולת, וזורקים לתוך המרק. התוצאה: מעטפת דקיקה כמו שבחיים לא הצלחנו להכין בשיטה המסורתית. רבים התרעמו על קיצור הדרך הזה, אבל רבים לא פחות אימצו אותו מיד, כמו שהוא.

פרסומת
עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים
עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מקום 5: עוגת גבינה באסקית, 48,917 צפיות

זה כבר כמה שנים שבארץ עושים כבוד לעוגה הזאת, שאולי אינה מלכת היופי אבל היא בהחלט מציעה חלופה מעניינת וראויה לשתי קטגוריות עוגות הגבינה שחיינו עליהן תמיד: עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה פירורים. אנחנו אומרים, כן ירבו.

עוגת פקאן הפוכה
עוגת פקאן הפוכה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מקום 4: עוגת פקאן הפוכה, 60,444 צפיות

עוגה פשוטה של עדיקוש, שמתהדרת בטופינג דביק ומושלם של פקאנים וקרמל שמשווה לה לוק אנד פיל של עוגת פאר. זאת הדרך להפגיז עם מתכון קליל שמשאיר ים רושם, ואנחנו שמחים שאתם מסכימים איתנו על זה.

עוגת גבינה ותחתית לוטוס
עוגת גבינה ותחתית לוטוס|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
פרסומת

מקום 3: עוגת גבינה ותחתית לוטוס אלוהית בלי מיקסר, 62,306 צפיות

עוד עוגת גבינה, הפעם של קרן אגם, עם בסיס של עוגיות לוטוס וחמאה ובלילה הכי קלה בעולם שרק מערבבים בקערה. תמיד אפשר לסמוך על קרן אגם שתמצא את הדרך הכי פשוטה להכין את העוגה הכי טעימה. אנחנו מתים על זה.

עוף של החיים ב-10 דקות עבודה
עוף של החיים ב-10 דקות עבודה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מקום 2: עוף של החיים ב-10 דקות עבודה, 83,372 צפיות

אחד המתכונים הראשונים שניסינו אי פעם של ענת אלישע, ששכנע אותנו סופית שהאישה היא נכס לקהל הבשלנים הביתיים (המוןמתכונים קלים שלה כאן). מאז זרמו בינינו הרבה דגי סלמון, עופות, אורז ופתיתים, ועדיין אנחנו חוזרים מדי פעם לכנפיים האלה, שהן פשוט נשנוש בדרגה עליונה.

שעועית ירוקה מוקפצת
שעועית ירוקה מוקפצת|צילום: Brent Hofacker, ShutterStock
פרסומת

מקום 1: שעועית ירוקה מוקפצת, 99,278 צפיות

מכל המתכונים שעלו ב-mako אוכל השנה - המתכון לשעועית הירוקה המוקפצת הוא זה שעורר הכי הרבה עניין! אם לחזור לפופקורן מתחילת הרשימה, אין לנו אלא להסיק שגם במאכלים שאנחנו מכינים הכי הרבה, תמיד נשמח לשמוע עצות וגיוונים, וללמוד איך עושים את זה מאנשים שאוכל הוא המקצוע שלהם. האמת, גם אנחנו מכינים שעועית אחרת מאז המתכון הזה.

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?