אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת גבינה באסקית

יש יפות ממנה, בטח, אבל אין הרבה טעימות ממנה. עם נייר אפייה מכווצ'ץ', שכבה עליונה חרוכה ולוק מרושל, זאת עוגת הגבינה הכי טעימה לשבועות (ובכלל) וכשתבינו כמה קל להכין אותה תצטיידו בגבינות, למרות ההתייקרות

|mako אוכל| פורסם07:00
עוגת גבינה באסקית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4361reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • 700 גרם גבינת שמנת (לא פחות מ-16% שומן)
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • כוס ורבע סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 6 ביצים
  • שליש כוס קמח
  • כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו.

2מכווצ׳צ׳ים ומקמטים נייר אפייה (אפשר גם שניים) ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

>> עוד מתכונים לשבועות

>> ועוד מתכונים לעוגות גבינה לשבועות

עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפניםעוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3מכינים את הבלילה: מערבבים בקערת מיקסר עם וו בלון גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה וסוכר עד שהסוכר מעט נמס והגבינות מתאחדות.

4מוסיפים למיקסר ביצים ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.

5מוסיפים את הקמח והווניל, ומערבבים היטב עד בלילה אחודה ללא גושים (המלצה: את הערבוב אחרון לעשות עם מטרפה, כדי לוודא שאין גושים).

6יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת.

7מכניסים לאפייה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון שחום (אבל לא שרוף!) - העוגה צריכה להיות רוטטת.

פרוסת עוגת גבינה באסקיתפרוסת עוגת גבינה באסקית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

8מצננים בחוץ לשעתיים ולאחר מכן מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים נוספות לפחות.

9מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית ומגישים.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* העוגה נשמרת במקרר במשך יומיים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il