אוכל
אוכל

איך מכינים פופקורן בסיר?

מה, לא כולם יודעים איך להכין פופקורן בסיר? לא, ממש לא, וגם אלה שיודעים - כנראה לא מכירים את השיטה שמבטיחה פיצוץ מלא של גרעיני התירס, ללא כאלה שנותרים מאחור וללא קורבנות שרופים

|mako| פורסם7:14
איך מכינים פופקורן (צילום: trejuca, ShutterStock)
צילום: trejuca, ShutterStock
Rating:4.7248reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

בהכנת פופקורן בבית משמשים כל הזמן שני אינטרסים, שאפשר היה לחשוב שלא מתקיימים בשלום יחד: אנחנו רוצים שכל הגרעינים יתפוצצו, ואנחנו רוצים שאף גרעין לא יישרף. איך אפשר לאחוז את החבל הזה משני קצותיו? בעזרת ספירה עד 30, כפי שתוכלו לראות במתכון עצמו. הטיפ הזה אינו חובה, אבל אם תקפידו עליו רוב הסיכויים שכל גרעיני התירס בסיר יגיעו לפרקם, ואף אחד מהם (או כמעט אף אחד מהם) לא יישרף.

רוצים לגוון את הפופקורן בשדרוגים?כאן יש מתכונים לפופקורן בטעמים.

המצרכים :

  • שליש-חצי כוס גרעיני תירס
  • כף-שתיים שמן צמחי (אפשר שמן זית, חמאה מזוקקת או חצי כמות חמאה וחצי כמות שמן)
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים את השמןעל אש בינונית גבוההבסיר בינוני עם תחתית עבה.

2בודקים שהשמן חם: מכניסים 2-3 גרעיני תירס ומחכים שיתפוצצו. כשזה קורה, מוסיפים את שאר התירס בשכבה אחת.

איך מכינים פופקורן - שכבה אחידהשכבה אחידה|צילום: Lucimara Terra, ShutterStock

3מכסים את הסיר, מסירים מהאש, סופרים 30 שניות ומחזירים (לא חובה בכלל, זאת שיטה שלמדנו מ-simplyrecipes, שמבטיחה שרוב הגרעינים יגיעו בערך ביחד למצב של התפוצצות).

4כששומעים את התירס מתחיל לקפוץ מטלטלים בעדינות את הסיר כדי לפזר את הגרעינים באופן שווה ולמנוע מהם להישרף.

5כשההפסקה בין התפוצצות הגרעינים מתארכת ל-2-3 שניות, סופרים עד 10, מסירים את המכסה ושופכים את הפופקורן לקערה.

6ממליחים, מערבבים ומגישים.

גרעיני פופקורן שלא התפוצצוזה מצב שאנחנו לא רוצים להגיע אליו|צילום: Viniciosferreira, ShutterStock

וכמה טיפים לפופקורן מעולה:

1אל תתפתו להכין כמות גדולה מדי של פופקורן באותו זמן. אם כל התחתית של הסיר כבר מכוסה ונשארו לכם עוד גרעיני תירס, שמרו אותם לנגלה הבאה.

2עדיף השתמש בסיר כבד או בסיר בציפוי נון סטיק. סירי נירוסטה פחות מומלצים כאן, כי השמן נשרף בהם במהירות ונדבק באופן שמקשה מאוד את הניקוי.

3מומלץ להשאיר פתח בסיר שיאפשר לאדים להשתחרר - כלומר לכסות אותו באופן לא הרמטי. כך יתקבל פופקורן פריך יותר.

פופקורן מוכןפופקורן מוכן|צילום: Natasha Breen, ShutterStock

4אם מכינים פופקורן מתובל - כדאי להכין מראש את התיבול ולהוסיף אותו לפופקורן החם. כמו בפסטה - הפופקורן לא מחכה לתיבול אלא להפך.

@anna.antonjeSome of them are actually really nice !!!#popcorn♬ Funny Song - Cavendish Music

מכינים פופקורן במיקרו? גם בשבילכם יש לנו טיפ חשוב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il