אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת פקאן הפוכה

העוגה הזאת של עדיקוש היא כנראה העוגה הפשוטה הכי מרשימה שיש: כאילו עוגה רגילה, אבל אז יש את הטופינג הזה של הפקאן המקורמל, שקשה להחליט אם להשתחוות בפניו או להתנפל עליו בביסים גדולים (ברור ש-ב')

|mako אוכל| פורסם06:18
עוגת פקאן הפוכה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.5248reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (לתבנית בקוטר 23-22 ס"מ):

  • 2 ביצים
  • שני שליש כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס שמנת חמוצה
  • רבע כוס חלב
  • כוס וחצי קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לטופינג פקאן:

  • 1 כוס פקאן קצוץ גס
  • 115 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר חום בהיר
  • רבע כוס סילאן
  • קורט מלח

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).

2מרפדים את התבנית בנייר אפייה - תחתית ודפנות.

3מתחילים עם הטופינג: ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר, הסילאן והמלח. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את הפקאן ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש.

4מוזגים את הטופינג לתחתית התבנית המרופדת ומשטחים.

5מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים שמן קנולה ומערבבים.

6מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים.

עוגת פקאן - פרוסהיופי חי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלעוגת פקאן עוגת פקאן|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

8מוזגים בזהירות את הבלילה אל התבנית עם הטופינג ומיישרים בזהירות.

9אופים את העוגה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

10מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות.

11מניחים צלחת הגשה על התבנית, הופכים את העוגה אל הצלחת ומרימים את התבנית בזהירות. מגישים וזוללים.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט.

המתכון פורסם פה לראשונה ביולי 2023

תגיות:פקאן
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il