
עוגת פקאן הפוכההעוגה הזאת של עדיקוש היא כנראה העוגה הפשוטה הכי מרשימה שיש: כאילו עוגה רגילה, אבל אז יש את הטופינג הזה של הפקאן המקורמל, שקשה להחליט אם להשתחוות בפניו או להתנפל עליו בביסים גדולים (ברור ש-ב')![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (לתבנית בקוטר 23-22 ס"מ):
לטופינג פקאן:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות (חום סטטי, לא טורבו). 2מרפדים את התבנית בנייר אפייה - תחתית ודפנות. 3מתחילים עם הטופינג: ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר, הסילאן והמלח. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את הפקאן ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש. 4מוזגים את הטופינג לתחתית התבנית המרופדת ומשטחים. 5מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים שמן קנולה ומערבבים. 6מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים. יופי חי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל עוגת פקאן|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. 8מוזגים בזהירות את הבלילה אל התבנית עם הטופינג ומיישרים בזהירות. 9אופים את העוגה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט. 10מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות. 11מניחים צלחת הגשה על התבנית, הופכים את העוגה אל הצלחת ומרימים את התבנית בזהירות. מגישים וזוללים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט. המתכון פורסם פה לראשונה ביולי 2023 תגיות:פקאן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |