אוכל
אוכל

מרק עגבניות ואורז

מעכשיו אנחנו מפטנזים על המרק הזה, הסמיך והטוב, שאנחנו מתכוונים להעמיד בשנייה שנגיע הביתה. בדיוק המרק שרוצים לאכול עם כזאת שמש שקרנית בחוץ

|mako אוכל| פורסם07:00
מרק עגבניות ואורז (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.5357reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 4-5 כפות שמן
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • גבעול סלרי, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות או מגורדות דק
  • 5 עגבניות בינוניות, מגורדות דק (אפשר להמיר בפחית של שימורי עגבניות קצוצות)
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה פלפל לבן\שחור
  • כפית שטוחה סוכר חום כהה
  • כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
  • חצי כוס אורז (פרסי או אחר)
  • 2 ליטר מים רותחים
  • רבע צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות.

2מוסיפים סלרי ושום ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב.

מרק עגבניות ואורז - המרכיביםמרק עגבניות ואורז - המרכיבים|צילום: ענת אלישע, mako אוכלמרק עגבניות ואורז קלאסימרק עגבניות ואורז קלאסי|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

3מוסיפים עגבניות מגורדות, רסק ותבלינים יבשים ומבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב.

4מוסיפים את האורז והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.

5מבשלים כשעה, או עד ריכוך מלא של האורז. חשוב לערבב בכל 15-20 דקות, כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. המרק מוכן כשהאורז ממש מתפרק מהבישול הארוך.

6מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.

המתכון עלה לראשונה בתאריך 6/2/23

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il