אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגת גבינה ותחתית לוטוס אלוהית בלי מיקסר

אצל קרן אגם יש לעוגות גבינה מעמד מיוחד: הן לא יבשות כמו בחושות רגילות, אבל גם לא קרמיות ומתוקות מדי כמו רוב עוגות המוס. ואם אפילו לא צריך מיקסר בשביל להכין אותן - כמו במקרה הזה - זה בכלל ניצחון פראי

|אוכל טוב, mako| פורסם13:34
עוגת גבינה ותחתית לוטוס  (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.7417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אני חובבת מושבעת של עוגות גבינה, עד כדי כך שאם אגיע לשולחן מלא עוגות לרוב זו תהיה הבחירה הראשונה שלי. הסיבה היא שיש בהן משהו שהוא בין עוגה בחושה לעוגת קרם, והן תמיד מאוזנות לי במרקם - כלומר לא יבשות כמו עוגות בחושות ולא קרמיות מדי כמו עוגות קרם.

כמובן שיש סוגים שונים, ויש גם עוגות גבינה מאוד מתוקות - אבל לא בבית ספרי! אני אוהבת אותן מאוזנות. את העוגה הזו הכנתי עם תחתית עוגיות לוטוס, שאין ספק שהן העוגיות הכי אהובות בבית, אבל אפשר בקלות להכין אותה גם עם תחתית של פתי בר. גם פה השתדלתי מאוד לא להפריז עם המתיקות, ולאזן בין העוגיות לבלילה.

העוגה עצמה, במרקם שמנתי קרמי עדין, לא דומה לאף עוגה שהכנתי לפני וזכתה להצלחה גדולה. היא יצאה ממש יפה, עם סדק קטן כמו שאני אוהבת, ועשתה לי חם ונעים בלב בימים של הסערה.

המצרכים :

לתחתית (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

  • שרוול (280 גרם) עוגיות לוטוס
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

  • 500 גרם גבינת שמנת מכל סוג (אני השתמשתי בקרם גבינת שמנת עיזים 5%), בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
  • שני שליש כוס (130 גרם) סוכר לבן
  • כף סוכר וניל
  • כף תמצית/מחית וניל
  • רבע כפית מלח דק
  • 2 ביצים גודלL

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

2טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה עוגיות לוטוס לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים מעט, לאיחוד.

3מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ובעזרת תחתית כוס קטנה מהדקים לבסיס ועולים לדפנות. מעבירים למקפיא.

עוגת גבינה ולוטוס - פרוסהאיך זה שפרוסה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoעוגת גבינה ולוטוס - בלי מיקסרקולטים שלא השתמשנו במיקסר?|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר לבן, סוכר וניל, מחית וניל, מלח וביצים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

5מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים מעט ואופים 40-45 דקות. מרכז העוגה יהיה עדיין מעט רוטט וזה בסדר, היא תתייצב.

6מכבים את התנור ומשאירים את הדלת פתוחה למשך 15-20 דקות כשהעוגה עדיין בפנים.

7מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ואחר כך לפחות 6 שעות במקרר.

8לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר או בקצפת.

עוגת גבינה ולוטוסעוגת גבינה ולוטוס|צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoעוגת גבינה ולוטוס - רוצים קצפת? אפשררוצים להגיש עם קצפת? אפשר בהחלט|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

** אפשר להוסיף לבלילה קליפה מגוררת מלימון שלם.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il