עוף

שאריות עוף מהתנור? נניח שהכנתם לארוחת שבת יותר מדי אוכל ובמקרר יושבת תבנית עטופה בנייר אלומיניום - במקום לבזבז נתחים טובים, מפרקים אותם (לא משנה אם הכנתם כרעיים, כנפיים או שוקיים) ומכניסים לכריך. למתכון: כריך שאריות הכי טעים שיש

כריף עוף מפורק (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כריך עוף מפורק | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

אורז

לביבות, או קציצות, איך שתרצו לקרוא להן. אפשר להשתמש בשאריות אורז מלא, אבל גם אורז לבן יעבוד. למתכון: לביבות אורז מלא

לביבות אורז מלא (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
לביבות אורז מלא | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

שני המתכונים הבאים הם ניצול שאריות קלאסי, אבל לא כזה שיגרום לכם להרגיש מיאוס. כמו כן, יש הרבה מקום לאלתורים. למתכון: אורז מוקפץ עם ירקות ועוף של אורנה ואלה

אורנה ואלה מבשלות בבית: מוקפץ (צילום: רועי ברקוביץ)
אורנה ואלה מבשלות בבית: מוקפץ | צילום: רועי ברקוביץ

והנה עוד מתכון לשימוש בשאריות אורז כבסיס למנה צבעונית, מזמינה וטעימה, הפעם צמחונית. למתכון: אורז מאתמול עם ירקות

אורז שאריות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
אורז שאריות | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

פסטה

כמה פעמים הכנו חבילת פסטה שלמה ואז הרוטב לא הספיק לכל הכמות. המתכון הבא ימיר את הספגטי למין מק אנד צ'יז משודרג, אבל כזה שיותר מזכיר פשטידה. למתכון: מאפה פסטה

מאפה פסטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
מאפה פסטה | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

תפוחי אדמה

כן, נדיר שיש שאריות פירה, אבל למקרה שכן, הנה דרך לשדרג את המאכל המראש-נהדר הזה. למתכון: פירה מטוגן

פירה מטוגן (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
פירה מטוגן | צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

זה לא פלאשבק לחנוכה, אלה לביבות סופר ידידותיות לילדים ומכילות את השילוש הקדוש של פחמימה, ירק וחלבון. למתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה אפויות (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
לביבות תפוחי אדמה אפויות | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

זה אולי המיחזור הכי "קיצוני" ברשימה שלנו, מיחזור שממקסם ומנצל באמת כל חלק בתפוח אדמה, אפילו הקליפה. כן כן, מדובר בנשנוש שמכינים מהקליפות והתחושה לא רק מספקת, היא גם מענגת. למתכון: קליפות תפודים אפויות

קליפות תפודים אפויות (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
קליפות תפודים אפויות | צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

לחם

אחד הסלטים הטעימים והפרשים אפילו שיש בו לחם שידע ימים יפים יותר. יוגב ירוס הביא לנו פנצנלה שעושה חשק לעלות על מטוס ולהגיע לאיטליה אפילו במחיר בידוד בחזור. למתכון: סלט פנצנלה

סלט פנצנלה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סלט פנצנלה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

סוף סוף קינוח. פה משיגים תוצאה כפולה - גם שימוש בבננות מיותמות וגם ניצול שאריות של חלה. מוסיפים עוד כמה דברים טובים כמו מייפל, שמנת ושקדים ומקבלים קינוח שכאילו הכל הגיעו לכבודו מראש. למתכון: פודינג לחם בננות ושקדים

פודינג לחם בננות ושקדים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
פודינג לחם בננות ושקדים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

עגבניות

רוטב עגבניות פשוט וקולע של ג'יימי אוליבר שדורש עגבניות בשלות ורכות, וכן, אנחנו מתכוונים למקומטות האלה במקרר שאף אחד כבר לא ייגע בהן ובטח שלא יחשוב להכניס לסלט או לכריך. הרוטב הזה הולך מעולה עם פסטה ואפילו על פיצה. למתכון: רוטב עגבניות הכי מהיר שיש