1מכינים את הניוקי: טוחנים במעבד מזון את האורז הקר. מוסיפים חלמונים, מלח, פלפל ושמן זית וטוחנים שוב. מוסיפים את הקמח ומעבדים בפולסים את הבצק, עד שהוא מתגבש.
2מעבירים את בצק הניוקי למשטח עבודה מקומח קלות ומגלגלים אותו לנחש בעובי 2 ס"מ. חותכים את הנחש לפיסות ניוקי.
3מחממים הרבה מים בסיר. כשהם רותחים ממליחים אותם בנדיבות במלח (עדיף גס פשוט). מבשלים את הניוקי בנגלות במים הרותחים, כל פעם קצת, עד שהם צפים. מעבירים את הניוקי המבושלים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומשם לקערה עם מעט שמן זית. מערבבים היטב את הניוקי כך שיצופו בשמן מכל הצדדים ולא יידבקו אחד לשני (בשלב הזה אפשר להעביר אותם למקרר או להקפיא אותם לשימוש מאוחר יותר).
4מכינים את הרוטב: פורסים את הקישוא, את שיני שום ואת הצ'ילי, וחוצים את עגבניות השרי לחצאים.
5מחממים מחבת גדולה ומוסיפים אליה 3 כפות שמן. מטגנים את הניוקי עד שהם מתחילים להשחים. מוסיפים את הקישואים, השום והצ'ילי ומקפיצים אותם מעט עם הניוקי. מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים עד שהן מעט מתרככות ומפרישות נוזלים. מוסיפים מלח, פלפל, קצת תימין וגבינת פרמזן ומסירים מהאש.