מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

עוגת שאריות גלידה

מסתבר שכל מה שאתם צריכים בשביל לאפות עוגה זו קופסא חצי גמורה של גלידה מהקיץ (שנראה כה רחוק) וקמח תופח. כן, זה הכל. לא מאמינים? גם אנחנו לא האמנו, אבל ניסינו, וזה עבד

|mako אוכל| פורסם13:39
עוגה משאריות גלידה (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

נתקלנו בהברקה הזאת כבר מזמן, באיזה מייל שהתגלגל אלינו לג'אנק, ועד שלא ניסינו בעצמנו לא האמנו. מאיר קוקבוק, אחד הכותבים הקבועים של אתר "אוכל טוב", יצא למשימה לבדוק האם ייתכן שהגלידה שנשארה לה בפריזר שלנו יכולה להפוך לעוגה אמיתית, וחזר עם תשובה חיובית. אתם צריכים שתי כוסות גלידה וכוס וחצי קמח תופח, וזהו. הסוכר, תמצית הווניל והשוקולד צ'יפס הם רק שדרוג.

המצרכים :

  • 2 כוסות גלידה מכל סוג (עדיף כמובן גלידה חלבית ורק שלא יהיה דיאט)
  • כוס וחצי קמח תופח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • חופן של תוספת מכל סוג (שוקולד צ'יפס, קוביות פירות יבשים, אגוזים, שקדים ועוד)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2ממיסים את הגלידה בטמפרטורת החדר (זה יקל על הלישה) ומוסיפים את הקמח ואת שאר המצרכים.

3לשים עד שכל התערובת מתאחדת לבצק נעים למגע.

4משמנים תבנית אפיה במעט שמן צמחי ומניחים בו את הבצק (קחו בחשבון שהבצק גדל לגודל כפול).

5אופים במשך כ-15 דקות ובודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה.

6מוציאים, מקררים וזוללים.

>> עוגת שוקולד שעובדת על כולם
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il