1. מרק ירקות הכי טעים שיש

ביקשנו מאורלי פלאי ברונשטיין, מבכירות המתכונאיות שלנו ובכלל, שתפצח עבורנו את הדי.אן.איי של מרק הירקות המושלם, והיא עשתה את זה, ובהצלחה יתרה. אז אילו ירקות בסיס חובה להכניס פנימה? איך אפשר לזרז תהליכים? ואיך הופכים את המרק הקליל לארוחה שלמה ומכובדת? כל אלה ועוד. 

>> למתכון: מרק ירקות הכי טעים שיש

2. מרק קובה סלק

לפני שאתם מתחילים להכין את הקלאסיקה הזאת, דאגנו לכם לכמה טיפים סופר חשובים כדי להבטיח שהמתכון יצליח לכם: הסולת, הבשר, הקיבוב, הכנסת הקובה למרק - הכל שם. שימו לב לכולם, ותיהנו מאחד המרקים הכי אהובים בארץ.

>> למתכון: קובה סלק מנצח

קובה סלק (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
טוב, אי אפשר לפתוח את העונה בלי קובה סלק | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

3. מרק ירקות נהדר לדיאטה ובכלל

המרק הזה הומצא בשביל לא ליפול לפינוקי חורף מושחתים. זה לא קרה ביום אחד, היו לא מעט ניסיונות ושילובים עד שהגענו לנוסחה של הסיר המנצח, אבל העיקר שהגענו: זוקיני (או קישוא), אפונה עדינה, סלרי, בצלים, כרובית ועשבים. בא לכם גם דלעת? יאללה, למה לא? רק לא לשכוח שהוספת תפודים תהפוך את המרק לפחות דיאטטי.

>> למתכון: מרק הירקות המושלם לדיאטה ובכלל

מרק ירקות מושלם לדיאטה (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
תרשו לעצמכם לגוון חופשי בירקות | צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

4. מרק ריבוליטה

הנה מרק שמציל לחמים שקצת התייבשו, והוא טעים ומזין. ארוחה שלמה בקערה. לא צריך לטחון אותו, רק לאדות ולבשל בסבלנות. 

>> למתכון: מרק ריבוליטה איטלקי

מרק ריבוליטה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עונת המרקים יצאה לדרך | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

5. מרק תירס סיני

מרק תירס עם נטיפי ביצה הוא יותר מקוריוז אייטיז, הוא מנה שאין סתיו שאנחנו לא נתקפים בחשק אליה. אפשר להכין את המרק הזה עם קלחי תירס טריים או קפואים, אבל לימים של עצלות, וכולנו יודעים שאלה ימים כאלה, יש לנו גם מתכון פשוט ביותר שידרוש מכם 5 מרכיבים בלבד ורבע שעה מזמנכם בשביל מרק צהבהב וסמיך כמו במסעדה.

>> למתכון: מרק תירס סיני ב-5 מצרכים

מרק תירס (צילום: JoWen Chao, Shutterstock)
מרק תירס סיני. יותר טוב מכל טייק אוויי | צילום: JoWen Chao, Shutterstock

6. ועוד מרק תירס אחד

וזה הזמן להיזכר שמרק תירס ממש לא חייב להיות סיני בטעמיו, ושבתירס עצמו יש כל כך הרבה טעמים ואיכויות שבעצם מלבדו לא צריך הרבה. בואו תראו את המתכון של עז תלם למרק תירס עם אפילו פחות מרכיבים מהקודם (כן, יש דבר כזה), שהוא עשיר וטעים פצצות.

>> למתכון: מרק תירס ב-4 מרכיבים

מרק תירס (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
ועוד מרק תירס! | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

7. מינסטרונה לא תקני

אויש כמה שאנחנו אוהבים את המתכון הזה, של עידית נרקיס כ"ץ (בעלת הבלוג טעים!, מכירים?). אם לצטט אותה: "מה שיפה במרק הזה הוא שכמעט כל ירק, פחמימה או קטנית הולכים בו טוב והוא גמיש לחלוטין לרצונותיכם – עם פסטה, בלי, עם יותר שעועית או פחות – וגם הירקות שבו יכולים להשתנות בהתאם לעונה ומצב הרוח". אנחנו כבר הכנו אותו כמה וכמה פעמים, בכמה וכמה ורסיות - ותמיד היינו מרוצים. אגב, באחת הפעמים החלפנו חלק מהמים במחית עגבניות (פסאטה של Mutti) - יצא פגז.

>> למתכון: מרק מינסטרונה

8. מרק חרירה מקוצר

על נפלאות החרירה אנחנו לא חושבים שצריך להרחיב. במובנים רבים מדובר במרק המושלם, שגם סוגר ארוחה, גם מחמם את הגוף וגם את הלב. אבל מה - עם חרירה כהלכתה, כזו שמבלה שעות על האש, אנחנו מעדיפים לחכות לחורף האמיתי. עם כל הכבוד לטיפ-טיפות הגשם שאנחנו חווים בימים אלה, המצב עדיין ממש לא מצריך העמדה של סיר כל כך כבד, תרתי משמע. אז מה כן? מרק שהוא כמו חרירה, רק קל יותר - גם להכנה וגם לזלילה. מתכון של דנה אלמוסני.

>> למתכון: מרק חרירה מקוצר

מרק מינסטרונה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
מינסטרונה לא תקני. גמיש לחלוטין לרצונותיכם | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

9.  מרק עגבניות עם אורז

מתכונים למרקי עגבניות יש לנו ים, וגם למרקי עגבניות עם אורז יש לא מעט, אבל מתכונים למרק עגבניות שמגישים עם חלמון ביצה - כזה יש לנו רק אחד, של רות אוליבר, ועם האחד הזה אנחנו מנצחים. שילוש קדוש של בצל, גזר וסלרי - יש, הרבה עגבניות וכוסברה - יש, אורז - בטח שיש. עכשיו רק נשאר לבשל את החלמונים בתוך המרק עצמו, ולהגיש בגאווה גדולה.

>> למתכון: מרק עגבניות עם אורז

מרק חרירה מקוצר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מרק חרירה. גרסה קלה ומקוצרת | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

10.  מרק עוף אסייתי

עוד מתכון של עידית נרקיס כ"ץ, והפעם אחד שחשדנו בו מאוד בהתחלה. למה חשדנו? כי מרק עוף הוא מהקלאסיקות שאנחנו לא חושבים שצריך לשנות, מאלה שהניסיון להוסיף או לגרוע מהן מרגיש לנו כמו חטא יוהרה גדול. אז למה על הטוויסט האסייתי של מרק העוף הזה אנחנו עוברים בשתיקה? זה קל, פשוט כי הוא טעים מדי. לא מאמינים? נסו בעצמכם.

>> למתכון: מרק עוף אסייתי

מרק עגבניות עם אורז (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מרק עגבניות ואורז. ועוד משהו! | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

11.  מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל

את המרק הזה הכנסנו לטובת חובבי המרקים הטחונים, שתכלס, מתאימים לסתיו כמו כפפה ליד (לא כבדים מדי, לא מאתגרים מדי, כן חמים ומחממים). במתכון הזה, גם הוא של עז תלם, יש את השילוב הצרפתי המוכר והאהוב של תפוחי אדמה וכרישה, ויש גם חלב וקצת שמנת מתוקה, שהופכים אותו לקרמי ונעים נעים. גדול עליכם מרק חלבי? יש פתרון גם לזה.

>> למתכון: מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל

מרק עוף אסייתי - מוכן (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
מרק עוף אסייתי. בשבילו אנחנו מוכנים לחרוג מהקלאסיקה | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

12. מרק עדשים עם חוואייג'

אחרון חביב - מרק עדשים של מיכל אפשטיין (זוכרים אותה מ"מאסטר שף"?), שבגזרת התיבול נותן הרבה מקום לחוואייג', שהוא תבלין שאנחנו חשים שלא מקבל את הכבוד הראוי לו ביום יום. יחד עם גזר, כמון וקצת צ'ילי חריף - מדובר ביופי של דרך לקבל את הסתיו, ועל הדרך לתת בוסט יפה למערכת החיסונית.

>> למתכון: מרק עדשים עם חוואייג'

מרק כרישה ובצל (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מרק תפוחי אדמה, כרשה ובצל. כשאומרים על מרק שהוא קרמי - מתכוונים בדיוק לזה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב
מרק עדשים עם חוואייג' (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מרק עדשים עם חוואייג'. אל תזניחו את התבלין הזה! | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
>> והנה עוד 11 מתכונים למרקים שאנחנו אוהבים במיוחד

סתיו נעים!