אוכל
אוכל
מרקים

מרק תירס ב-4 מרכיבים

סגרירי לכם בנשמה? משתוקקים למרק קל טוב, שלא יגזול מכם יותר מדקות בודדות וייתן תמורה גדולה? אם יש לכם כמה קלחי תירס בבית (האמת, גם קפוא עובד) - אתם כבר בחצי הדרך (וכן, יש גם גרסה פרווה)

|mako אוכל| פורסם07:17
מרק תירס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4183reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 4 קלחי תירס טרי (אפשר להמיר בתירס קפוא)
  • 100 מ"ל (שליש כוס ועוד כשתי כפות) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
  • 4-5 כוסות מים
  • מלח ופלפל לבן גרוס (אפשר גם שחור)

להגשה:

  • חופן שבבי צ'ילי יבש
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1מורידים את גרעיני התירס מהקלח. את הגרעינים שומרים בצד ואת הקלח חותכים ל-2 חתיכות (הוא ייתן טעם למרק שלנו).

2שמים את חתיכות הקלחים בסיר, מכסים ב-4-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים את האש ומבשלים את קלחי התירס 15 דקות. מוסיפים את גרגירי התירס ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהסיר את הקלחים.

4טוחנים את גרגירי התירס בבלנדר ידני עד לקבל . תוך כדי טחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או את קרם הקוקוס. טוחנים עד שהמרק נהיה אחיד.

5טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים מעט מהבצל הירוק ושבבי הצ'ילי.

* אם מוכנים להשקיע עוד 5 דקות למרק חלק במיוחד, מוזגים את המרק למסננת צפופה שממוקמת מעל סיר נוסף. דוחפים את הנוזל דרך המסננת בעזרת כף, נפטרים מכל הקליפות, ואז מביאים את המרק שוב לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול לפני שמגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il