
הלחשו (יש שקוראים לו חשו), מכונה גם "האנטיביוטיקה של המרוקאים", והוא מרק שנועד כדי לחזק, לנחם וכמובן גם להשביע (בכל זאת מרוקאי). בתקופה בה כל צינון הופך לחרדה, טוב שיש מתכון שמאיים על הווירוסים. חשוב לציין שכמעט לכל משפחה מרוקאית יש את הגרסה שלה ללחשו, יש מי שמכינים אותו עם ציר עוף או אבקת מרק, אחרים מוסיפים צ'ילי חריף בטענה שזה מסייע לשרוף חיידקים, ויש מי שמעדיפים לשמור את הכוסברה רק להגשה. אני בחרתי להביא לכם את הגרסה של המשפחה שלי. בתאבון. המצרכים :
אופן ההכנה:1לסיר בינוני יוצקים 7 כוסות מים, מוסיפים את הסולת והשום ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. 2מוסיפים שמן, כוסברה קצוצה, כורכום מלח, פלפל וממשיכים לערבב בהתמדה עד שמתקבל מרקם מעט יותר דליל מדייסה. אם יצא סמיך מדי זה הזמן להוסיף את כוס המים השמינית. 3טועמים ומתקנים תיבול. 4מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כחמש דקות, תוך כדי ערבוב. 5מגישים חם טיפים ושדרוגים: *לא אוהבים כורכום? לא חובה להוסיף אותו, המרק טעים גם בלי. *כדי למנוע גושים בבישול מומלץ לערבב את המרק עם מזלג. *אחרי קירור המרק הופך למוצק, ומומלץ להוסיף לו נוזלים ומלח עם החימום החוזר. אם לא תוסיפו נוזלים תקבלו סוג של פולנטה מרוקאית. המתכון עלה לראשונה בדצמבר 2021 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |