
מרק הירקות המושלם לדיאטה ובכללכל אדם צריך סיר מרק במקרר, על אחת כמה וכמה האדם שבהיעדר מרק כנראה ימצא עצמו עם כוס שוקו חם ביד. אחרי לא מעט ניסיונות, סוף סוף מצאנו את הסיר שלנו - זה שאנחנו מכינים מתחילת החורף כל שבוע, ועדיין לא נמאס![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1קוצצים את הבצלים, ובמקביל מלהיטים מעט מאוד שמן בסיר בינוני. 2מטגנים את הבצלים, ובינתיים מגררים את הגזרים בפומפייה. 3מוסיפים את הגזר לסיר וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-10 דקות. 4מוסיפים את הסלרי: אם הגבעולים טריים ויפים קוצצים אותם ומוסיפים לסיר. אם הם עייפים - מכניסים את הענפים (עם העלים) לסיר כמו שהם, כדי שיהיה אפשר להוציא בסוף הבישול. 5מערבבים ומוסיפים ליטר מים (כ-4 כוסות). 6מוסיפים את שאר הירקות: חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות ואת הכרובית מחלקים לפרחים קטנים (אם משתמשים בקולרבי, מגררים אותו בפומפייה). מוסיפים לסיר. 7מוסיפים את האפונה העדינה (אפשר ישר מהמקפיא) והכוסברה, מתבלים ומביאים לרתיחה חזקה. 8מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. אם ממהרים אפשר לדלג על שלב הבישול. פשוט מכסים את הסיר ומחכים שיצטנן. החום הצבור יספיק כדי לבשל את הירקות. * הרשו לעצמכם לגוון חופשי בירקות. אפשר להוסיף דלעת, כרוב או כל ירק אחר שיש במקרר, ואת הזוקיני אפשר להחליף בקישוא. מה שכן, שימו לב שאם תוסיפו תפוחי אדמה המרק כבר לא יהיה כל כך דיאטטי. * לשומרים על משקלם מוטב גם לא להחליף את האפונה העדינה באפונה רגילה, כי באפונה רגילה הערך הפחמימתי גבוה יותר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |