mako
פרסומת

התוספת שתופסת: 17 מתכוני תוספות לשולחן החג

נסגרתם כבר על מנות עיקריות חגיגיות ומרשימות לערב ראש השנה, אבל מה עם התוספות שיוגשו לצידן? שכחו מאורז לבן או סתם ירקות בתנור, וקבלו רעיונות חגיגיים, מקוריים ומאוזנים לתוספת שאתם חייבים בשולחן החג שלכם

מערכת mako green
מערכת mako green
mako greenבחסות שופרסל green
פורסם:
תפוד מנופץ
צילום: בבושקה הפקות
הקישור הועתק

תפוד מנופץ

כפירה, כצ'יפס או בתנור – תפוחי אדמה הם תוספת מנצחת שתמיד באה בטוב. אם בא לכם לגוון קצת, עם מתכון חגיגי יותר ועוד כזה שבטוח יתחסל בין רגע, נסו את המתכון הזה לתפוחי אדמה קטנים מעוכים בתנור.

 תפוחי אדמה אפויים בחרדל ודבש של תומר אומנסקי
צילום: תומר אומנסקי

תפוחי אדמה בחרדל דבש

עוד אפשרות לתפוחי אדמה, בכלום עבודה ובאווירת החג – מתכון של תומר אומנסקי לתפוחי אדמה קטנים באפייה ארוכה במרינדה נפלאה של חרדל ודבש. התוצאה היא תפוחי אדמה נימוחים עם ארומה מתקתקה ומשגעת וקצת עקצוץ חרדלי.

סיגר תפוחי אדמה ללא גלוטן
צילום: שיינא גרשוביץ

סיגר ללא גלוטן

מעדיפים את תפוחי האדמה שלכם כפירה? נסו לשדרג אותו כמילוי לסיגרים. מתכון של שיינא גרשוביץ לסיגר תפוח אדמה טבעוני וללא גלוטן מחמישה רכיבים בלבד שיכול לתפקד כמנה ראשונה או כעוד תוספת לארוחה.

חלת בצל וטבעות בצל
צילום: ריטה גולדשטיין

חלת בצל

אם כבר מנות מושקעות ומרשימות שדורשות מעט רכיבים – היופי הזה של ריטה גולדשטיין הוא בגדר חובה על שולחן החג מבחינתנו. חלת בצל זהובה, אפויה בתנור, שעושה ריח מטורף בבית. וכל זה בכלום עבודה ומארבעה רכיבים בלבד.

מתכון: פרוסות בטטה צלויות עם שום ורוזמרין
צילום: דפני פתיחה
פרסומת

פרוסות בטטה צלויות

הבטטה היא האחות המתוקה של תפוח האדמה, וגם אותה אנחנו אוהבים בכל צורה, במתכון הזה היא משודכת להרבה שום ורוזמרין ונאפית בתנור עם תערובת נהדרת שגורמת לה לצאת נימוחה ומקורמלת. פשוט וטעים.

מג'דרה חגיגית של ירדן הראל
צילום: ירדן הראל

מג'דרה חגיגית

אורז הוא תוספת קלאסית, אבל גם כזו שיש לא מעט דרכים לשדרג אותה. ירדן הראל פותחת שנה חדשה עם מתכון למג'דרה שהיא לא רק פוטוגנית, מרשימה וחגיגית, אלא גם טעימה ובעיקר סופר פשוטה ומהירה להכנה.

אורז חגיגי של אהרוני
אורז חגיגי של אהרוני | צילום: ישראל אהרוני

תבשיל אורז של אהרוני

עוד באווירת ראש השנה, ישראל אהרוני במתכון צמחוני, חגיגי וצבעוני שיוסיף טעם ועניין לכל שולחן חג. תבשיל אורז בלי בשר ועם המון פירות יבשים, תבלינים וכמובן רימונים.

אורז בחלב קוקוס עם ירקות וקשיו
צילום: בבושקה הפקות

אורז בחלב קוקוס

נמשיך עם מנת האורז המהממת הזו שעשירה בטעמים ובצבע, ויכולה לתפקד גם כתוספת טעימה, אבל גם כמנה צמחונית מוצלחת בפני עצמה.

סלט אורז מלא
צילום: בבושקה הפקות
פרסומת

סלט אורז מלא

מנה צבעונית, עשירה ומשמחת שהיא תוספת נהדרת לשולחן החג, שלא דורשת יותר מידי עבודה. האורז המלא משתלב נהדר עם חמוציות, צימוקים, אגוזים ושלל ירוקים והופך לתוספת חגיגית ומרענת.

אורז צבעוני טבעוני
צילום: בבושקה הפקות

אורז צבעוני

אורז וירקות זה תמיד שילוב נהדר שהופך תוספת פשוטה למנה חגיגית שמוסיפה צבע וחיים לשולחן. במתכון הזה האורז הבסמטי משתדך לתרד, פטריות, גזרים ושקדים ויוצר תוספת משמחת וטעימה במיוחד, שמכינים בקלי קלות בסיר אחד.

עלי גפן במילוי קינואה
צילום: בבושקה הפקות

עלי גפן במילוי קינואה

אם תשאלו אותנו, עלי גפן חייבים להיות חלק מכל ארוחה, פשוט כי אין טעים יותר. אבל אחרי כל כך הרבה מנות אורז, הרגשנו שצריך כאן איזה טוויסט, אז קבלו מתכון לעלי גפן ממולאים בקינואה.

סירות קישוא במילוי קוסקוס
צילום: דפני פתיחה
פרסומת

סירות קישואים במילוי קוסקוס

עוד בגזרת הממולאים המפתיעים, מתכון חגיגי ומרשים ובאופן מפתיע גם מאוד פשוט להכנה, של סירות קישואים במילוי של קוסוקוס מחיטה מלאה ובעשבי תיבול מרעננים.

סלט ברוקולי חם
צילום: בבושקה הפקות

סלט אנטיפסטי

גם ירקות יכולים להיות תוספת ראויה בפני עצמם, כך למשל בסלט החם הזה שכולל ברוקולי, בטטה ופלפלים בתנור שמתערבבים עם ירקות טריים, רוטב מושלם ושקדים, ויוצרים יחד מנה צבעונית וחגיגית שחייבת להיות על שולחן החג שלכם.

ברוקולי בויניגרט פיצוחים
צילום: בבושקה הפקות

ברוקולי בוינגרט פיצוחים

ברוקולי הוא אחד הירקות הכי אהובים והכי פשוטים להכנה, אפייה קלה בתנור או הקפצה קלה והוא מוכן לאכילה, טעים, מזין ומוסיף המון צבע לשולחן. במתכון הזה הוא מוגש עם רוטב וינגרט ושקדים או בוטנים קלויים. כמה קל ככה טעים.

פרסומת

כרובית בתנור עם רוטב סודי
כרובית בתנור עם רוטב סודי | צילום: יונית סולטן צוקרמן

כרובית בתנור עם רוטב מנצח

אם כבר ירקות בתנור, מבחינתנו יש מלכה אחת שחייבת לככב בשולחן החג וזוהי כמובן הכרובית. אז קבלו מתכון של מלכת המטבח, המתכונאית יונית צוקרמן לכרובית שלמה בתנור ברוטב הסודי שלה, שיהפוך גם לפייבוריט שלכם.

ירקות ירוקים של אהרוני
צילום: בבושקה הפקות

ירקות ירוקים של אהרוני

וממלכת המטבח לשף המוערך, קבלו מתכון קל ומהיר במיוחד של השף ישראל אהרוני לתוספת ירוקה ומרעננת לשולחן החג. מיקס של שעועית ירוקה, אספרגוס, בצל ירוק ובקצ'וי שמוקפצים יחד עם ג'ינג'ר ושום ברוטב מושלם עם ניחוחות אסייתים.

פרסומת

שעועית ירוקה בנוסח אסייאתי
צילום: דפני פתיחה

שעועית ירוקה בנוסח אסייתי

רוצים אפילו יותר קל? ירק אחד, 6 רכיבים בלבד, 5 דקות עבודה ויש לכם תוספת קלילה וירוקה שתמיד באה וטוב ומוסיפה טעם וצבע לכל שולחן.