המצרכים :לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות. 2 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג. 3 בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום), הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי. 4 מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות, ומעבירים לתנור. 5 לתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה ורבע (75 דקות). לתבניות אינגליש קייק משך האפייה יהיה כ-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן לחלוטין לפניי החילוץ מהתבנית. * העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 4 ימים נוספים. * על פי מתכון מתוך הספר Treasure of Jewish Holiday Baking. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי ![]() |