mako
פרסומת

טוויסט מאוזן: עלי גפן ממולאים בקינואה

לארוחת ערב קלילה, או לאירוח מושקע: עלי גפן ממולאים היא מנה שתמיד באה בטוב. והפעם מתכון עם טוויסט מאוזן כשאת האורז במילוי מחליפים בקינואה

רון יוחננוב
פורסם:
עלי גפן במילוי קינואה
צילום: בבושקה הפקות
הקישור הועתק

  • חבילת עלי גפן או עלי גפן טריים

  • עגבניות פרוסות לבסיס הסיר

למלית:

  • כוס קינואה

  • 1 בצל מגורד דק

  • חופן אורגנו טרי קצוץ דק

  • צרור פטרוזיליה קצוצה

  • צרור כוסברה קצוצה

  • 2 עגבניות מגורדות

  • 2-3 שיני שום כתושות

  • מלח

  • פלפל שחור טחון במיכל

  • 4 כפות שמן זית אורגני green

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית 
  • 2 כפות סילאן green

  • 3 כפות רכז רימונים

  • 2 כוסות מים רותחים

  • מלח

  • פלפל שחור טחון במיכל

ליוגורט המתובל:

  • יוגורט יווני

  • אורגנו טרי

  • שמן זית

  • גרדת לימון

  1.  למילוי: מבשלים את הקינואה במים כמו פסטה ומסננים

  2. בקערה מערבבים את הקינואה עם שאר מרכיבי המלית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3.  פותחים את עלי הגפן על משטח העבודה, ממלאים ככפית גדושה מהמילוי, מגלגלים כל עלה, מהדקים היטב

  4.  מסדרים בתחתית הסיר עגבניות פרוסות, מעל מניחים את עלי הגפן, ומעל עוד כמה פרוסות של עגבניה

  5. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב ומוזגים מעל לעלי הגפן

  6. מעבירים את הסיר לכיריים, מבשלים עד רתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים כשעה

  7.  מערבבים את חומרי היוגורט המתובל ומגישים את המנה לצדו