mako
פרסומת

12 מתכוני בראוניז כשרים לפסח

מכל הקינוחים - בראוניז הם מאלה שעוברים כישלו"פ על הצד הטוב ביותר. כמות הקמח מלכתחילה לא גבוהה, ויש לא מעט תחליפים שממלאים את מקומו טוב לא פחות מהמקור (קורנפלור, שקדים טחונים ולא רק). אז אילו בראוניז אתם מכינים הפסח הזה? אלה ההמלצות שלנו

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
בראוניז כשרים לפסח של עדיקוש
בראוניז כשרים לפסח של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
הקישור הועתק

בראוניז פרווה כשרים לפסח

בשביל לחתוך את הבראוניז האלה ישר ונקי כמו בתמונה צריך להקדים ולצנן אותם, ואנחנו אומרים את זה לזכותם; הם פשוט פאדג'יים מאוד מאוד, וככה בדיוק אנחנו אוהבים אותם. 

בראוניז פרווה לפסח
בראוניז פרווה לפסח | צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

בראוניז לפסח

במתכון הזה מה שמחליף את הקמח הוא לא קורנפלור ולא קמח מצה, אלא אבקת אינסטנט פודינג כשרה לפסח (בטעם וניל או שוקולד - לבחירתכם). חוץ מזה הבראוניז האלה נהנים מכמות יפה של שוקולד ושל אגוזים קצוצים, כך שפסח או לא פסח - לא צריך לדאוג להם.

בראוניז שוקולד קוקוס
בראוניז שוקולד קוקוס | צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט

בראוניז שוקולד וקוקוס

המתכון הזה הוא האחד שאנחנו הכנו החג, והתוצאה הייתה כל כך מרשימה וטעימה שאין לנו אלא להפציר בכם לנסות גם. שכבת השוקולד (עם קורנפלור במקום קמח) עשירה וחמאתית בקטע אחר, את שכבת הקוקוס הכפלנו, כדי שתהיה משמעותית יותר, והיא אומנם הייתה משמעותית ומושלמת, וגנאש השוקולד מלמעלה מזכיר שפסח או לא פסח - מדובר בשחיתות מענגת ואמיתית. מתכון של נטלי לוין.

מתכון של רחלי קרוט לבראוניז שוקולד ללא אפייה
צילום: רחלי קרוט

בראוניז בלי אפייה

בראוניז שוקולדיים-אגוזיים עם אגוזי לוז קלויים (אפשר להמיר בפקאן או להשתמש במיקס אגוזים) בתוך ה"בצק", שעשוי מהאגוזים, תמרים, שמן קוקוס ומייפל. מעל שכבת שוקולד ואגוזים קלויים - בראוניז מושלמים ללא אפייה. 

פרסומת
בראוניז כשרים לפסח של עדיקוש
בראוניז כשרים לפסח של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש

בראוניז פרווה כשרים לפסח

עוד מתכון של בראוני ללא חלב, עם קראסט דקיק. ההכנה שלהם הכי קלה בעולם: ממיסים שוקולד ושמן ופשוט מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים לבלילה שוקולודית. המגזימנים מוזמנים להוסיף לבלילה שברי שוקולד, אגוזים, שקדים, חמאת בוטנים וכו'. וקחו בחשבון את הטיפ של עדיקוש ותעבירו את התבנית לקירור כדי שהכל יתייצב וייחתך לריבועים מושלמים.

בראוניז פרווה כשרים לפסח
זה אפילו נראה קצת בריא, לא? | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

בראוניז פרווה עם אגוזים

גם המתכון הזה שייך לעוגיו.נט, ולכן - אף שלא ניסינו אותו בעצמנו - אנחנו יכולים להבטיח שמדובר בהצלחה. כאן אין חמאה אלא שמן קוקוס (אנחנו רוצים קינוח פרווה, לא?), במקום הקמח יש כאן קורנפלור ושקדים טחונים, והאקסטרה פינוק הוא תוספת של כל מיני אגוזים וגרעינים, שאפילו מצליחים לשוות למעדן הזה שיק בריא. אז אנחנו לא יודעים כמה הוא באמת בריא, אבל טעים זה בטוח.

פרסומת
עוגיות בראוניז במרקם פאדג' בתבנית
בתבנית | צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

עוגיות בראוניז במרקם פאדג'

ועוד אחד של עוגיו.נט! הפעם מדובר בעוגיות, אבל רוחן היא רוח בראוניז. הטעם שוקולדי מאוד וטיפה מלחלח, המרקם - מרקם גן עדן.

פאי בראוניז כשר לפסח
פאי בראוניז כשר לפסח | צילום: קרן אגם, mako אוכל

פאי בראוניז ללא גלוטן

בעוגה הזו, של קרן אגם, הבראוניז לא עומדים לבדם אלא משמשים כמילוי על קלתית של בצק פריך. רגע, בצק פריך בלי קמח? חד משמעית ולגמרי. יוצא מדהים.

בראוניז לפסח
הבראוניז של אביבה. פשוט בלי קמח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בראוניז של אביבה

אביבה פיבקו התמודדה בעונה הראשונה של "מאסטר שף" (זוכרים?), ומאז שמור לה בליבנו ובבטננו מקום של כבוד. במתכון הזה היא מציעה בראוניז נהדרים ששום דבר לא מחליף בהם את הקמח - לבד מעוד קצת שוקולד, חמאה, סוכר ואגוזי מלך. לא תשמעו אותנו מתלוננים.

פרסומת

בראוניז מרציפן, שוקולד וקוקוס

וזה מתכון של רות אוליבר, שאין בו שקדים או קמח שקדים אבל יש בו מרציפן (!), שעוזר ליצור בראוניז רכים, עשירים וטעימים טעימים. לחובבי הז'אנר.

עוגת בראוניז חגיגית עם קפה, שקדים וטראפלס
עוגה עם לב של בראוני | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת בראוניז חגיגית

 כאן כבר מדובר בעוגה של ממש - אבל הלב הפועם שלה הוא לב של בראוני. תשאלו את קרם הקפה ואת הטראפלס שלמעלה, הם יגידו לכם שלא היו רוצים לשבת על שום בסיס אחר. אפשר להבין אותם.

בראוניז ללא גלוטן עם מרכיב סודי

במתכון הזה, של עינת מזור בקר, יש כמה מרכיבים שממש לא הייתם מצפים למצוא בבראוניז. והתוצאה - רכה ועסיסית.

חג שמח!