mako
פרסומת

הנה מתוק שאתם חייבים להחזיק במקפיא בימים האלה

מאפי שמרים שאפשר להפשיר לפי הצורך, קסטה ביתית קלה ונהדרת, כמה סוגים מומלצים של טראפלס וגם בצק עוגיות שהופך ברגע לעוגיות חמאה טריות. לנחמה קטנה בהישג יד כדאי שתמיד יהיה לכם במקפיא לפחות אחד מאלה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
רוגלך שוקולד קלאסיים צפופים בתבנית
הצטופפו בשביל התמונה | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

היופי ברוגלך, חוץ מזה שהם רוגלך, הוא שאפשר להקפיא אותם וללא כל קושי להפשיר בכל פעם אחד או שניים. מבחינתנו זה אומר ביטחון שבכל רגע שנזדקק לרוגלע יוכל להיות לנו אחד, ובימים כאלה, שבהם איפה אנחנו ואיפה ודאות, הוודאות הזאת עושה לנו טוב.

קסטה וניל
קסטה וניל | צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר

אמרתם מתוקים במקפיא אמרתם קסטה - וזאת שאנחנו מציעים לכם כאן היא גם קלה מאוד להכנה (לא צריך מכונת גלידה), גם מהירה, גם טעימה מאוד מאוד וגם יחסית דלת קלוריות. אמרנו יחסית.

עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים | צילום: Alexander Sviridov, ShutterStock

מתכון של גיל חובב לעוגה שיש בה מעט מאוד קמח והרבה מאוד פירות יבשים ואגוזים. חוץ מזה יש בה גם ביצים וסוכר, והאמת היא שזהו. פורסים דק, רואים את הפסיפס היפה שנוצר (האמת צריכה להיאמר: העוגה עצמה, מבחוץ, היא די מכוערת), מעבירים למקרר או למקפיא וזוללים לפי הצורך. זה לא כי בא לכם מתוק, מה פתאום. זה הכל בשביל הערכים התזונתיים.

סינבון רול
סינבון רול | צילום: sutsaiy, shutterstock

שבלולי קינמון, ממש כמו רוגלך (ע"ע), הם מאפים שמקפיאים אחד אחד ואז אפשר ליהנות מהם בלי להצטרך להפשיר תבנית שלמה. ואנחנו מדברים פה על חתיכת הנאה. רק שימו לב: הציפוי לא יעבור הקפאה טוב כל כך, אז עדיף להקפיא אותם בלי (אפשר גם לאכול אותם בלי, הציפוי הוא רק השחיתות שמעל השחיתות המושחתת ואינו באמת נחוץ).

פרסומת
שושני שמרים במילוי שוקולד, תיק אוכל
שושני שמרים במילוי שוקולד, תיק אוכל | צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל

אם אתם בעניין של שבלולי שמרים - יש לנו גם שבלולי שמרים שוקולד שמחכים שתכינו אותם (והם מלכתחילה בלי ציפוי)

עוגיות מלבן שקדים
עוגיות מלבן שקדים | צילום: דן פרץ, קונדיטוריית לחמי
עוגיות הקפה של רביבה וסיליה
עוגיות הקפה של רביבה וסיליה | צילום: דנה זונשיין
פרסומת
עוגיות אספרסו-וויסקי
עוגיות אספרסו-וויסקי | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מכירים את שיטת הגליל בהכנה של עוגיות חמאה? בגדול זה הולך ככה: מכינים בצק, יוצרים ממנו צורת גליל (או "גליל" מרובע) ושולחים למקפיא. כשהבצק קר ויציב פורסים את הגליל לעוגיות, ורק אז אופים בתנור. היתרונות: 1. עוגיות זהות בגודלן, כמו של מאפייה, 2. יכולת לשלוט בזמן האפייה - את גליל הבצק אפשר לשמור גם חודש במקפיא, כל עוד הוא עטוף היטב. ואתם מבינים מה זה אומר: ביניכם לבין עוגיות מטריפות ניצבים רק חיתוך ואפייה. מהז'אנר הזה הרשו לנו להמליץ לכם על 3 מתכונים:

טראפלס לוטוס-קוקוס
שוקולד ולוטוס | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת
טראפלס קוקוס
טראפלס קוקוס | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

עוד מתוק שנהנה מהחיים במקפיא הוא טראפלס - בקופסה אטומה הם יחזיקו שם מעמד בלי סוף זמן (בטוח פחות ממה שייקח לכם לחסל אותם). אילו טראפלס למשל? אנחנו ממליצים על אלה:

בהצלחה ובתיאבון!