אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

רוגלך שוקולד קלאסיים

הכנתם פעם רוגלך, או שכמו רוב האוכלוסייה חששתם שזה גדול עליכם? אנחנו כאן כדי להבטיח שזה לא שום דבר שאתם לא יכולים לעמוד בו, וגם - לא פחות חשוב - כדי לצייד אתכם במתכון. ה-מתכון

|mako אוכל| פורסם07:10
רוגלך שוקולד קלאסיים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.51596reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק שמרים (20 יחידות):

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גודל L
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חצי כפית מלח
  • שני שליש כוס (160 מ"ל) חלב פושר

למילוי:

  • 150 גרם חמאה מומסת
  • שלושת רבעי כוס (80 גרם) קקאו
  • 180 גרם סוכר לבן (אפשר גם חום)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • כף אבקת סוכר

לסירופ סוכר:

  • שליש כוס (80 מ"ל) מים
  • שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • חצי כפית מחית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

2מחברים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, ביצים וחמאה.

3תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים את החלב במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות) ואחריו את המלח. ממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

4משמנים קערה בספריי שמן, מעבירים פנימה את הבצק ומגלגלים כך שישומן מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של בין שעה וחצי לשעתיים.

5מכינים את המלית :מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, קקאו וסוכר לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר עד לשימוש, כדי שהמלית תתייצב מעט.

>> לבלוג של קרן אגם

רוגלך שוקולד קלאסיים - מלמעלהככה הם נראים מלמעלה|צילום: קרן אגם, mako אוכלרוגלעוהנה רוגלע בודד|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6אחרי שתפח, מחלקים את הבצק לשניים. לוקחים את אחד החלקים ומרדדים למלבן צר וארוך בעובי 2 מ״מ.

7מורחים בעזרת ספטולה או כף מחצית ממילוי הקקאו על המלבן באופן שווה ואחיד.

8חותכים את המלבן למשולשים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה - החלק הרחב של המשולש אמור להיות באורך 4-5 ס״מ (הכי קל לעבוד כשהבצק מונח לפניכם לרוחב).

9מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר ליצירת רוגלך, ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולות עם החצי השני של הבצק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-25 דקות.

רוגלך שוקולד קלאסיים בתבניתבתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכלרוגלך שוקולד קלאסיים צפופים בתבניתהצטופפו בשביל התמונה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

10מחממים תנור ל-175 מעלות ומערבבים ביצה טרופה עם אבקת סוכר. מורחים את הרוגלך בביצה ואופים כ-20 דקות, להשחמה.

11בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן על להבה גדולה. כשהתערובת רותחת מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים וניל וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך - כ-10 דקות.

12כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ החם, ומגישים.

* לגרסת פרווה מחליפים את החמאה בבצק במחמאה באותה הכמות ובמקום חלב משתמשים במים. במלית ניתן להמיר את החמאה בחצי כוס שמן קנולה.

תגיות:רוגלך
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il