mako
פרסומת

27 מתכוני אורז שאנחנו חוזרים אליהם שוב ושוב

אורז הוא כנראה סוג המזון הפופולרי ביותר בעולם, וכמות המתכונים שכוללים אותו גבוהה בהתאם. אז לקחנו לעצמנו כמה שעות למחשבה, וחזרנו עם רשימת מתכוני האורז שאנחנו הכי אוהבים להכין בבית

mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
אורז אטריות
אורז אטריות | צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

אורז עם אטריות

מתחילים בפשוט - תוספת אורז שמה שהופך אותה לטעימה במיוחד זה האטריות שמוסיפים לסיר בשלב הטיגון. רוצים להפחית בכמות השמן? עשו טובה, בפעם הראשונה תכינו כמו שכתוב, אחר כך אתם מוזמנים לערוך ניסיונות כרצונכם (כמה מתערבים שלא תשנו כלום?).

אורז אדום

רוב האנשים מוסיפים רסק עגבניות לסיר האורז שלהם, ובזה מבחינתם הם הפכו אותו לאורז אדום. לא ענת אלישע. בואו לראות כמה עשיר ורב טעמים האורז האדום שלה. 

אורז אדום
אורז אדום | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אורז אדום של סבתא דליה

עוד גרסה אהובה לאורז אדום, והכי הכי טעים וכיף לאכול עם כף או יותר של שמנת חמוצה (וחמוצים ליד אם אתם מביני עניין).

בחש של אהרוני

הנה אנחנו מגיעים למנות אורז שהן כבר לא רק תוספת אלא ארוחה שלמה. את הבחש במשפחת אהרוני מכינים לא עם סתם בשר אלא עם בשר כבש, ולא טחון אלא קצוץ, שיהיה אפשר להרגיש את הביס. וקליפת הלימון שזורקים פנימה? גאונות. 

בחש | לבשל עם אהרוניס
בחש | לבשל עם אהרוניס | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

אורז ושעועית כמו בגן

ואם כבר מתכונים מנצחים של משפחת אהרוני, משפחה שאפשר לקחת ממנה מתכונים ולדעת שיש אס ביד, אז המתכון הזה שאין ילד ישראלי שלא גדל עליה בגן או בצהרון. כמה היא פשוטה, ככה היא טעימה (ולא רק לילדים). 

שעועית ואורז כמו בגן | לבשל עם אהרוניס
שעועית ואורז כמו בגן | לבשל עם אהרוניס | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור
פרסומת

אורז פרסי עם פירות יבשים

עוד אחד של אהרוני, הפעם צמחוני. שיא האטרקציה - כמובן התהדיג, אותה שכבה פריכה פריכה שכל השולחן רב עליה.

אורז פרסי עם פירות יבשים של אהרוני
צילום: ישראל אהרוני

טבית - חמין עיראקי

מכל קדרות השבת - הטבית העיראקי הוא המעניין ביותר. רוכשים עוף למילוי, מכינים תערובת מתובלת של אורז עם עגבניות ונענע, שתשמש גם למילוי העוף וגם לסיר, ושולחים ללילה בתנור. ללקק את האצבעות, ולחכות לשבת הבאה בשביל להכין עוד פעם.

צ'ולנט עירקי על השולחן
צ'ולנט עירקי על השולחן | צילום: דניאל לילה, על השולחן

אורז צהוב

מה שקצת כורכום וטיפ-טיפה זעפרן יכולים לעשות לאורז, זה מדהים אותנו בכל פעם מחדש. 

אורז צהוב על הצלחת
אורז צהוב על הצלחת | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

אורז מוקפץ עם בשר טחון

מתכון שהכרנו רק לאחרונה, אבל כבר נפשנו נקשרה בנפשו. ראשית כי הוא סוגר לנו ארוחה, שנית כי הוא עושה את זה רק ב-10 דקות עבודה ושלישית כי וואו, איזה שילוב טעמים פגזי.

מג'דרה בסיר אחד

לקח לנו שנים להבין שהסוד הכי חשוב למג'דרה מעולה הוא הבצל - צריך להיות הרבה ממנו, והוא צריך להיות מטוגן היטב היטב, עד שהוא חום ממש. עשיתם את זה? תצא לכם אחלה מג'דרה. צריכים מתכון? זאת המג'דרה הכי עצלנית שלנו, והיא מעולה.

אורז סיני עם בשר טחון
אורז סיני עם בשר טחון | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אורז עם מנגולד ולימון

וואו כמה שאנחנו אוהבים את המתכון הזה. הוא קל להכנה שזה לא נעים, והטעמים שלו הם הכי לא מה שהייתם מצפים מהתוספת ליד השניצל שלכם. הוא חמוץ מאוד, אבל לא יותר מדי, עם רמיזות פיקנטיות של לימון כבוש. מי שלא מנסה פשוט מפסיד.

אורז עם מנגולד ולימון
אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
פרסומת

סיר אורז נפלא עם פרגיות

מתכון של לייזה פאנלים שאומנם דורש מעט יותר טרחה מסתם אורז עם גזר מגורר, אבל בתמורה מסדר אתכם עם ארוחת צהריים שלמה בסיר אחד. מהניסיון (הרב!) שלנו עם המתכון הזה, הכי כיף לחתוך את הפרגיות קטן קטן. אש.

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

ספנקוריזו - אורז עם תרד

חלקכם אולי מכירים את המנה הזו ממסעדת גרקו, ואם לא, זאת ההזדמנות. בגדול יש פה אורז, הרבה תרד ועוד המון ירוקים, ולבסוף - נגיעה של לימון. טעים ממש.

ספנקוריזו - אורז עם תרד
ספנקוריזו - אורז עם תרד | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

תבשיל סלמון ואורז מהיר

מאוד מאוד קל להכין את המנה הזאת, והיא סוגרת פינה של חלבון ביעילות ובמהירות. ומה עם הטעם? בואו, סלמון, אורז ורוטב טריאקי - הרי אי אפשר לטעות עם זה.

תבשיל אורז וסלמון מהיר
תבשיל אורז וסלמון מהיר | צילום: siamionau pavel, shutterstock

קיצ'רי

אפשר לומר שקיצ'רי הוא המקבילה העיראקית למג'דרה. בפועל מדובר באורז עם עדשים כתומות ותיבול נפלא, שאפשר לאכול כתוספת לבשר או ככה, עם גביע של יוגורט (גם בלי כלום טעים). מהראויות שבארוחות הצהריים.

קיצ'רי
קיצ'רי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

אורז חגיגות

אורז הבית שלנו בארוחות שבהן אנחנו נדרשים להרשים. תנו לבצל, לברוקולי ולפלפלים הצבעוניים לעשות את העבודה בשבילכם, מה אכפת לכם.

אורז חגיגי
אורז חגיגי | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

בכל פעם שאנחנו נתקלים במתכון של תום פרנץ אנחנו קצת מתרגשים. במקרה הזה, התמונה בלבד הספיקה לנו כדי לרוץ לסופר ולרכוש את כל מה שצריך בשביל להעמיד את הפלא הזה: מנה סופר מושקעת ופשוטה. 

פרסומת

אורז עם שעועית אדומה וגזר

הפרסים בטח מצאו שם נהדר למתכון הזה, אבל אנחנו פשוט קוראים לזה אורז עם המון המון דברים טובים ותבלינים. הכיף הגדול הוא להגיע לסוף הסיר ולגלות את שכבת תפוחי האדמה הפריכה.

אורז עם עלי גפן

עלי גפן ממולאים הם אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים בעולם - אם כנשנוש ביתי ואם כמנת פתיחה במסעדה גלילית. חשבנו פעם להכין אותם לבד, אבל מהר מאוד התייאשנו מעצם רעיון הגלגול. ואז הגיע המתכון הנפלא הבא.

בצלים ממולאים

לילה שלם. זה פרק הזמן שמבלים הבצלים הממולאים האלה בתנור, מה שכבר מבטיח לכם מנה שהושקעו בה הרבה חום ואהבה. אחרי הסיבוב בתנור, מגיע סיבוב נוסף, הפעם בהובלתו של יוגורט עם עירית ושום. מושלם לא?

פרסומת

שומר ממולא קציצות עוף עם אורז

קציצות כאילו נוצרו במיוחד בשביל ימי שישי בערב, אבל אנחנו חייבים להודות שגם במהלך השבוע לא נסרב לצלחת קציצות מפנקת, בטח אם יש לה קטע. אז מה הקטע? קחו שומר, מלאו אותו בבשר טחון, הצמידו לכל היופי הזה קצת אורז, והופ, יש לכם יופי של ארוחה.

קציצות עוף עטופות שומר
יופי בצלחת | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מקלובה צמחונית

בכל פעם שמישהו מניח במרכז השולחן מקלובה, אנחנו מרגישים כאילו ירד מלאך מהשמיים. המנה הבאה כל כך יפה ומפוארת, למרות שהיא לגמרי צמחונית. אורז, חצילים, כרובית ותפוחי אדמה הופכים את המקלובה הזאת לשווה ברמות.

מקלובה טבעונית, הום מייד
יפה כמו עוגה ומפוארת כמו מאכל מלכים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

מג'דרה בריאה במיוחד

יש הרבה מתכונים למג'דרה (כולל אחד ממש כאן בתחילת הרשימה), אבל מתכון כמו זה אנחנו מבטיחים לכם שעוד לא פגשתם. האורז - אורז מיקס, שמשלב כמה סוגי אורז מלא, העדשים - נבטוטי עדשים, שכמו שקונים אותם בסופר ככה הם נכנסים למחבת. לזה מוסיפים המון בצל מטוגן, והתוצאה? משהו טוב, אבל באמת.

מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד
אצלנו בבית זאת המג'דרה השולטת | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז מלא עם ירוקים

אחד הטעימים, והמתכון היחיד פה עם אורז מלא (אפשר גם להמיר בבסמטי מלא). אנחנו הכרנו אותו במסעדת מרחביה 7 המתוקה בשוק לוינסקי, ביקשנו מתכון ומאז הוא מככב אצלנו בבית. 

אורז מלא עם ירוקים של מרחביה 7
אורז מלא עם ירוקים של מרחביה 7 | צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

תום פרנץ שוב קופץ לביקור, ושוב השארנו לו את הדלת פתוחה. בכל זאת, הוא הגיע עם המאפה המושלם הזה, שמתאים לקיץ כמו מטקות לים. אורז, תרד וגבינות הופכים כאן לחגיגה אפויה.

פרסומת
מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה
אנחנו כנראה נכין את זה מחר | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

כדורי ריזוטו בציפוי פריך

ארנצ'יני היא מנה איטלקית אותנטית שנשמח לקבל בכל יום בשנה, בארץ או באיטליה. מה קורה כשבוחרים בגרסה שמכילה בייבי מוצרלה? תאמינו לנו, רק דברים טובים.

ארנצ'יני
כדורי ארנצ'יני שעושים כמו שצריך הם תענוג אמיתי | צילום: דניאל לילה, מחלבות גד

אורז עם ירקות ונקניקיות

מה קורה כשמכניסים חצילים, אורז, נקניקיות ואדממה לסיר אחד? ובכן, מתקבלת לה מנה שכל בני הבית ישמחו לזלול, וכל מי שצריך לשטוף כלים יחגוג. 

הכתבה פורסמה לראשונה בינואר 2023