1מטגנים בסיר את האורז והגזר המגורד עם כף שמן למשך דקה. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים וחצי כפית מלח ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז 20 דקות, מבלי לפתוח את המכסה.
>>מתכונים לפסח
2מחממים את יתרת השמן במחבת גדולה (שתוכל להכיל בהמשך את כל האורז). מפלפלים מעט את נתח הסלמון כשהוא מונח על הצד של העור ומטגנים 7-8 דקות. הופכים ומטגנים עוד דקה, עד שצבעו הופך אטום לכל אורכו. אם הנתח גדול מדי, אפשר לחתוך אותו לכמה חלקים ולצרוב אותם יחד. מוציאים את הסלמון מהמחבת (משאירים את המחבת עם השמן על הכיריים) ומפרקים אותו לחתיכות בגודל ביס (אפשר בעזרת מזלג, הן לא צריכות להיות אחידות).
3אחרי שהאורז התבשל 20 דקות, מכבים את האש ומחכים 5 דקות נוספות מבלי להרים את המכסה. לאחר מכן פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעזרת מזלג.
4מעבירים את האורז למחבת שעל הכיריים ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הטריאקי ונתחי הסלמון ומערבבים היטב כדקה. מגישים מיד.